Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Zvezda češkog fudbala iznenadila sve.

Reprezentativac Češke Jakub Jankto javno je priznao da je gej, što je prvi slučaj da neki fudbaler to prizna u jeku igračke karijere.

Igrač Hetafea koji se nalazi na pozajmici u Sparti iz Praga je emotivnu poruku o svom seksualnom opredeljenju podelio putem društvenih mreža.

PROČITAJTE JOŠ

„Zdravo, ja sam Jakub Jankto. Imam svoje vrline i svoje slabosti. Imam porodicu. Imam prijatelje. Imam posao koji radim najbolje što mogu, godinama, ozbiljno, profesionalno i strasno. Kao i svi ostali želim da živim život slobodno. Bez strahova. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali uz ljubav. Ja sam homoseksualac i ne želim više da se skrivam“, ispiričao je Jankto u video snimku.

Bilo je i ranije slučajeva da su se fudbaleri deklarisali kao homoseksualci, ali su to uglavnom činili nakon završetka karijere poput Tomasa Hiclšpergera. Međutim, Jankto je svakako najzvučnije ime koje otvoreno priznalo da je gej pratktično u najboljim fudbalskim godinama kao 27-godišnjak.

Sparta za koju trenutno nastupa momentalno je stala uz svog fudbalera.

„Jakub Jankto je nedavno pričao otvoreno o svojoj seksualnoj orijentaciji sa klupskim menadžmentom, trenerom i saigračima. Sve ostalo tiče se isključivo njegovog privatnog života. Bez daljih komentara i pitanja. Imaš našu podršku. Živi svoj život, Jakube. Ništa drugo nije važno“, stoji u saopštenju praškog velikana.

U istom maniru stigla je i reakcija Hetafea.

„Duboki naklon i bezuslovna podrška za našeg fudbalera Jakuba Jankta“, oglasilo se španski klub.

BONUS VIDEO Kobno Izletanje Stojkovića i poraz njegove Al Feihe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar