Foto: Starsport

Nastavlja se bura.

Skandali iz dana u dan potresaju srpski fudbal koji je od početka sezone uzdrman neregularnostima, teškim rečima i optužbama.

Tako je Partizan kroz dve verzije saopštenja udario na FSS i sudijsku organizaciju zbog odluka sudije Milana Mitić na štetu crno-belih.

PROČITAJTE JOŠ

Oglasio se tim povodom i sportksi direktor Ivica Kralj i takođe žestokim rečima napao pomenutog sudiju i predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića.

Zbog toga je Filipović odlučio da reaguje i zakazao je obraćanje medijima u utorak u 12 sati.

„Predsednik Sudijske komisije Dejan Filipović održaće konferenciju za štampu na kojoj će sa predstavnicima medija razgovarati o aktuelnim temama, uz analizu utakmica prvog kola Superlige Srbije“, stoji u obaveštenju Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Podsetimo, Partizan je u prvom saoptenju koje je povukao između ostalog istakao sledeće.

„Fudbalski klub Partizan je danas u Bačkoj Topoli igrao protiv dva protivnika, sjajne ekipe TSC, ali i glavnog sudije – Milana Mitića, očito čoveka zadatka koji je neukim, tendencioznim i podmuklim deljenjem (ne)pravde direktno uticao na krajnji rezultat utakmice koja je u javnosti s pravom dobila epitet derbija. Mitić je sa svojom svitom iz VAR sobe od prvog trenutka donosio odluke na štetu našeg kluba, vraćajući srpski fudbal u devedesete godine, u fudbalsko bezakonje, kada se o rezultatima i poretku na tabeli odlučivalo u zatamnjenim kancelarijama, po nalozima koji su „stimulisani” napunjenim kovertama.

Foto: Starsport

Kralj je otišao korak dalje i zatražio smenu predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića.

„Taj nazovi čovek je puki izvršilac naređenja drugog nazovi čoveka, čije ime ću da izgovorim javno. Pozivam Dejana Filipovića, predsednika takozvane Sudijske organizacije, da podnese ostavku, jer svojim nečasnim delovanjem uništava i narušava ugled i pomenute organizacije i Fudbalskog saveza Srbije. Ovde su i te kako njegovi “prsti”, te je red da se oglasi i objasni nepočinstvo njegovog pulena u Bačkoj Topoli, a potom se povuče sa funkcije kojoj očito nije dorastao“, direktan je Ivica Kralj.

Zbog toga se pomno očekuje reakcija Dejana Filipovića i svih organa FSS-a.

BONUS VIDEO Najbolji golovi sezone 2022/2023 u Bundesligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar