Foto: FOTOAGENZIA / imago sportfotodienst / Profimedia

Italijanski fudbalski trener Masimilijano Alegri dobio je otkaz u Juventusu, a oproštajnu poruku uputio mu je srpski napadač Dušan Vlahović.

Njemu je otkaz stupio na snagu u petak popodne, posle tri godine na klupi torinskog kluba, tokom koje je Juventus bio predmet kritika zbog igre i rezultata.

Vlahović je na svom Instagram nalogu uz sliku sa Alegrijom poslao poruku posvećenu njemu.

PROČITAJTE JOŠ

“Bitno je znati kako da se kaže hvala onima koji su vas dočekali kao dečaka i pomogli vam da postanete muškarac. Hvala na svemu Mister”, napisao je Vlahović, koji se zahvalio i Alegrijevim pomoćnicima u stručnom štabu.

Juventus je osvojio trofej u Kupu Italije pobedom nad Atalantom, golom Vlahovića u prvom poluvremenu i nakon toga je postalo jasno da je Alegri u lošim odnosima sa ljudima iz uprave i sportskog sektora kluba.

View this post on Instagram

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Posle meča je bio oštar prema novinaru Gvidu Vacijagu, ali i prema sudijama i direktorima Juventusa, a zna se da nije u dobrim odnosima ni sa Kristijanom Đuntolijem, sportskim direktorom.

Alegri je navodno očekivao bolju komunikaciju sa upravom i operativcima kluba, a koliko je besan videlo se i u završnici utakmice sa Atalantom kada je vikao na sudije i gestikulirao ka Đuntoliju.

Sve to je na kraju rezultiralo otkazom, a italijanska štampa piše da bi Alegrija mogao da zameni Tijago Mota, trener Bolonje. Trofej Kupa posle kog je Alegri otpušten, jedini je u drugom mandatu u kom su Milan, Napoli i Inter postajali šampioni Italije.

BONUS VIDEO Zagrevanje za EURO 2024, Zoran Filipović epizoda 2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar