Grobari, navijači Partizana
Grobari, navijači Partizana; Foto: Miroslav Todorović

Šta se dešava u Kišinjevu?

Grupi od dvanaest navijača beogradskih crno-belih, među kojima su i četiri devojke, zabranjen je ulazak u Moldaviju u koju su se uputili da bi pratili meč Partizana i moldavskog Šerifa.

Meč je na programu u četvrtak od 21h, a ova grupa partizanovaca uputila se nekoliko dana pre važnog evropskog meča da bi obišli Kišinjev. Podsećamo, UEFA je predstojeći meč pomerila iz Tiraspolja u Kišinjev upravo iz razloga što je oblast Pridnestrovlje u kojoj se Šerif nalazi blizu granice sa Ukrajinom.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, kada su sleteli u prestonicu Moldavije počeli su problemi. Kako su prišli pasoškoj kontroli jednog po jednog srpskog državljanina policija je odvojila u stranu i od njih su zahtevali da tu sačekaju. Nakon sat vremena čekanja objašnjeno im je da ne mogu da uđu u zemlju zbog trenutne situacije u državi i zato što su Srbi, koji su trenutno izgleda nepoželjni u Moldaviji, kao i da će istu morati da napuste. Situacija do objavljivanja ovog teksta nije razrešena, čekanje i razgovori su trajali četiri sata, reagovao je FK Partizan, kao i FK Šerif, čak se i predsednik moldavskog kluba trudi da obezbedi garancije za ulazak partizanovaca, ali za sada ništa ne može da odobrovolji moldavsku policiju da dozvoli ulazak grupi navijača.

Poslednja informacija je da će nesrećni partizanovci morati da sačekaju do jutra na konačnu odluku moldavskih vlasti, a u međuvremenu su prebačeni u deo aerodroma predviđen za deportaciju. Moldavija odbija da plati troškove deportacije, a partizanovci odbijaju da potpišu bilo kakav dokument jer nijedan zakon nisu prekršili. Iščekuju pomoć i reakciju države Srbije i Ministarstva spoljnih poslova. Ono što dodatno brine je otvoreno pitanje kakvi problemi se mogu očekivati u narednim danima kada se očekuje dolazak većeg broja navijača, ali i same delegacije FK Partizan.

Tekst pisao Ognjen Radosavljević sa stranice Partizan.net.

BONUS VIDEO Navijači Partizana skandiraju Vučiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar