Foto:EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Čileanski fudbaler Aleksis Sančez zvanično je pojačao milanski Inter, objavio je taj klub u subotu oko podneva.

Tridesetčetvorogodišnji napadač stiže u Milano kao slobodan igrač koji je potpisao ugovor na godinu dana, do kraja juna 2024.

PROČITAJTE JOŠ:

Došao je posle sezone u Olimpiku iz Marseja gde je na 44 utakmice dao 18 golova i pokazao se dobro. Njegov jednogodišnji ugovor bi trebalo da košta klub iz Lombardije oko 2,8 miliona evra plus bonuse.

Kada je reč o boravku u Interu, Aleksis je odigrao do sada 109 mečeva za taj klub i postigao je 20 golova uz 23 asistencije. Osvojio je sa njim Skudeto, Kup Italije i Superkup te zemlje.

Sančez postaje deseto pojačanje „neroazura“ ovog leta posle Jana Biseka, Jana Zomera, Davidea Fratezija, Markusa Tirama, Huana Kvadrada, Karlosa Augusta, Emila Audera, Rafaelea Di Đenara i Marka Arnautovića.

Momak iz Tokopilje je karijeru počeo u Kobreloi, odakle se oprobao u Italiji gde je zaigrao za Udineze i bio pozajmljivan Kolo-Kolu i River Plejtu.

Od 2011. Aleksis je igrao u Barseloni tri godine, pre nego što je pojačao Arsenal i tamo prikazao neke od najboljih partija u karijeri.

Potom je otišao u Mančester junajted i bio pozajmljen Interu za sezonu 2019/2020 pa mu klub i navijači nisu nepoznanica.

Ostao je u Interu i posle pozajmice do 2022, da bi jednu sezonu proveo u Olimpiku iz Marseja, a onda se vratio u redove „neroazura“.

BONUS VIDEO: Kad postignete golčinu sa pola terena 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar