Dragan Stojković Piksi sedi na lopti tokom treninga reprezentacije Srbije na EURO 2024
Foto: Nova.rs/Žikica Babović

Kako će fudbaleri Srbije igrati odlučujući meč na Evru? Pozadi ne bi smelo da bude promena, u veznom redu će biti, a očekuje se da Lazar Samardžić i Dušan Tadić deluju iza Aleksandar Mitrović.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Desetine poruka, saveta, intervencija i zamerki, dobio sam ovih dana kada je u pitanju tim reprezentacije Srbije koji bi trebalo da igra na Evru 2024.

I pitam se kako li je Draganu Stojkoviću Piksiju, selektoru Srbije? Iskreno, ne žalim ga uopšte, naprotiv, i ja imam bar 20 pitanja za njega.

Prvo je šta pokušava da uradi sa ekipom na ovom Evropskom prvenstvu i da li uopšte ima igrače za to što pokušava da učini?

Cilj je, koliko sam shvatio, da prođemo grupu. Isti je valjda bio i na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru, gde smo se propisno obrukali. Ali, mi grupu nećemo proći ako nam ekipu budu sastavljali navijači, komentatori, pa i mi novinari.

NAJVAŽNIJE IZ NEMAČKE

Dakle, za tim je odgovoran samo selektor i posle svega pitaćemo ga šta je hteo, koju je ideju imao?!

Ali, evo pred odlučujuću utakmicu sa Danskom na EURO 2024, dozvolićemo sebi da maštamo, a pozivamo i vas da isto učinite.

Da li imate ideju koji tim može da pobedi Dansku i otvori nam vrata osmine finala? Hajde, napišite nam u komentarima.

Evo, i mi ćemo da probamo…

Pred golom Predrag Rajković, u prethodne dve utakmice jedan od naših najboljih, ako ne i najbolji igrač. Ukrotio je sve, i Kejna i Šiška, i koga već sve.

Ispred njega stameni trio Veljović – Milenković – Pavlović. I sad ćemo mi da filosofiramo da l’ je neko od njih mogao da zatvori napad, da l’ je stigao na loptu pre gola ili nije. Ne, u ovom triju mislimo da nije problem.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

E, sad sledi vezni red.

Evo, kritikuju Andriju Živkovića. Moje mišljenje jeste da je posao do sada odradio korektno. Spajao je napadača Aleksandra Mitrovića s golom, zatvarao je u defanzivi napade protivnika koliko je znao i umeo. I ponovo bi trebalo da bude u timu po toj desnoj strani ako je zdrav.

Na levoj strani je već situacija malo drugačija. Povredio se Filip Kostić, mada ni on nije bio u formi, Filip Mladenović je pokidao protiv Engleza, a protiv Slovenaca je bio dve svetlosne godine iza. Ali, opet, on bi nam bio u timu za meč sa Danskom.

I onda dolazi najbolniji deo Piksijevog tima. Ko da igra u sredini terena?

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Da se mi pitamo Saša Lukić i Sergej Milinković-Savić, pod uslovom da Piksi ima kapacitet da mu objasni šta igra i za koga, bili bi zadnji vezni igrači, a ispred njih Lazar Samardžić i Dušan Tadić, i u špicu Aleksandar Mitrović.

Selektor Dragan Stojković ima samo još jednu šansu da pogodi tim koji će nekoga da pobedi. Dosta nam je više priča o njegovim sjajnim izmenama. Bilo bi dobro da jednom pogodi startni tim.

Piksi zna koji je i zato s nestrpljenjem čekamo utakmicu sa Dancima (utorak, Minhen, 21.00). A, „orlovi“ bi mogli da zaigraju u sastavu: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Lukić, Milinković-Savić, Mladenović – Tadić, Samardžić – Mitrović.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare