Villarreal vs. Girona Foto:Ivan Terron / Zuma Press / Profimedia

Teška utakmica za "žutu podmornicu".

Viljareal je slavio u ludoj utakmici protiv Đirone u utakmici 18. kola La lige minimalnim rezultatom 1:0, golom u 101. minutu koji je postigao Dani Pareho sa bele tačke.

Pročitajte još

Viljareal je od početka imao iniciativu i stvarao je prilike, ali gosti su se grčevito branili. Bilo je varnica na terenu, te je sudija Karlos Del Sero podelio devet žutih i jedan crveni karton. U 78. minutu isključen je fudbaler Đirone Santijago Bueno budući da je dobio drugi žuti karton, i tim otežao situaciju svojoj ekipi da sačuva mrežu netaknutom.

Odbrana Đirone je „pukla“ u 93. minutu kada je Oriol Romeu srušio protivnika u svom kaznenom prostoru. Glavni sudija pokazao je na belu tačku, ali Đerard Moreno nije uspeo da realizuje najbolju šansu.

Gostujući defanzivci još jednom su bili dekoncentrisani, tačnije Huanpi koji je ušao u igru u drugom poluvremenu. Španac je vukao protivnika za dres i tako skrivio drugi jedanaesterac. Dani Pareho je ovoga puta šutirao i to se ispostavilo kao dobra odluka jer je sigurno izveo penal.

Viljareal je sada na petom mestu u Ligi sa 31 bodom, koliko ima i Atletiko Madrid, a Đirona je na sredini tabele, na 11. poziciji.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Spektakularan doček Alea, nakon što je pobedio rak testisa