Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ajntraht će pokušati da napravi istorijski uspeh i da uđe u finale Lige Evrope, a ključni faktor u tom pohodu protiv Vest Hema (21 čas) biće upravo srpski fudbaler.

Filip Kostić je uspeo da se plasira u polufinale evropskog takmičenja, a mogao bi da stigne i do finala i tako napravi istorijski rezultat kluba. U prvom meču je Ajntraht slavio na gostovanju Vest Hemu sa 2:1.

PROČITAJTE JOŠ

Oduševio je srpski fudbaler Evropu kada je praktično sam demolirao Barselonu u četvrtfinalu (3:2). Postigao je dva pogotka na revanšu u Kataloniji i upisao jednu asistenciju. Najpre je bio precizan sa penala, a onda je postigao sjajan pogodak u 67. minutu.

Uhvatio je odbranu domaćina na spavanju i kroz noge čuvara levicom pogodio dalji ugao gola Marka Andrea ter Štegena. Da se ne svede sve na napad, pokazivao je u više navrata i kada se vraćao uz liniju, shvativši da samo ako maksimalno „zagrize“ može da napravi senzaciju.

Sve ovo učinilo je da se danima piše o momku koji na početku sezone, zapravo, nije ni trebalo da bude u Frankfurtu, već u Rimu. Kostić će protiv Vest Hema zaigrati 37. put za Ajntraht u evropskim takmičenjima i postaće šesti igrač u istoriji kluba po broju nastupa u Evropi.

Već sada je sa 12 golova izjednačen na drugom mestu na listi najboljih strelaca kluba sa Entonijem Jeboaom.

„Naravno da meč protiv Barselone može da bude odskočna daska. Videćemo šta će se desiti na leto. Za sada ne razmišljam o tome. Ja se u Frankfurtu u svakoj utakmici dokazujem iznova“, rekao je Kostić za Novu nakon partije karijere na „Nou Kampu“.

Arauho u duelu sa Kostićem; Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Transfer je letos propao zbog nesvakidašnje situacije. Četiri dana pre kraja prelaznog roka, Ajntraht je Rimljanima rekao da je cena Kostićevog transfera 10 miliona plus tri miliona u bonusima. Lacio je odlučio da pokuša da se cenka i poslao je putem imejla ponudu u visini od 10 miliona evra plus dva miliona na ime bonusa.

Međutim, ljudi iz Ajntrahta su namerno dali pogrešnu mejl adresu pregovaračima iz Rima, kako bi Kostiću rekli da ponuda Lacija nikada nije stigla na njihovu adresu.

Prevaru je otkrio Kostićev agent, Falji Ramadani koji je pokazao fudbaleru ponudu Lacija koja je stigla i na njegovu adresu.

To je razbesnelo srpskog fudbalera, koji je tada odlučio da preskoči jedan trening i da se ne pojavi na meču protiv Arminije Bilefeld. Ajntraht je to iskoristio kao razlog da odbije poslednju ponudu Rimljana i Kostićev transfer je propao.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj maler i bezobrazluk pretvorio je u dodatnu motivaciju, pa je već početkom sezone presudio Bajernu postigavši pobedonosni pogodak u 83. minutu. Bila je to samo najava sezone iz snova.

Rođeni Kragujevčanin igra sezonu kakvu je mogao samo da poželi. Odigrao je 39 susreta, postigao je sedam golova (neki su bili zaista spektakularni) i upisao je i 14 asistencija.

Da nije zadovoljio apetite svedoči i poruka koja je oduševila navijače nedugo nakon meča sa Barselonom.

„Hteo sam da navijam sa njima. To je bio najbolji osećaj u mojoj karijeri. Ali još nismo gotovi u Ligi Evrope, cilj je finale. Meč sa Vest Hemom će biti težak. Međutim, imamo dosta vremena da se pripremimo. Ono što se desilo na ‘Nou Kampu’ će ostati zauvek u mom srcu“, iskren je bio Kostić.

Ovog leta će gotovo sigurno doći do transfera, jer Kostić želi da napusti klub, a njega žele i klubovi iz Premijer lige i to baš Vest Hem, pa i Arsenal.

U drugom polufinalu Lige Evrope snage će odmeriti Rendžers i Lajpcig (0:1 prvi meč), u istom terminu od 21.00.

BONUS VIDEO Kostićev neverovatan felš sa 30 metara prevario golmana

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar