Pep Gvardiola
Pep Gvardiola; Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španski trener osvojio je dva trofeja Lige šampiona, a iz ovog takmičenja je ispao čak 11 puta.

Pep Gvardiola je u karijeri bio prvak Evrope sa Barselonom, 2009. i 2011. godine, a osam poraza je doživeo na šokantan način za ispadanje iz elitnog takmičenja.

U dvomeču protiv Intera 2010. godine, Barselona je izgubila u polufinalu ukupnim rezultatom 3:2, uprkos pobedi u prvoj utakmici od 1:0. Gvardiolini puleni poveli su i u revanš meču, ali je milanski tim postigao dva gola za 18 minuta i time preokrenuo tok. Argentinski napadač Dijego Milito dao je odlučujući gol u 61. minutu i tako naneo prvi bolan poraz španskom treneru.

PROČITAJTE JOŠ

Gvardiola je sa Bajernom bez muke osvajao Bundesligu, ali je Liga šampiona posle Barselone i Lionela Mesija postala neosvojiva tvrđava. Takođe u polufinalu, ali sada protiv Real Madrida 2014. godine, Španac nije uspeo da se domogne finala. U revanšu na „Alijanc areni“ za samo 18 minuta Real je postigao tri pogotka i tako odlučio pitanje pobednika, madridski klub je i tada predvodio Karlo Ančeloti.

Naredne godine je u prvom meču polufinala Barselona uspela za 17 minuta takođe da postigne tri gola protiv Gvardioline ekipe iz Minhena.

Sa Mančester sitijem je prvi šok doživeo protiv Monaka 2017. godine, kada su na „Etihadu“ primili dva gola za osam minuta, a kasnije i u drugom meču dva za 21 minut.

Sledeće godine je španski trener nastavio ovaj trend. Liverpul je napravio blickrig i sa tri gola u 19 minuta na „Enfildu“ već u prvoj utakmici četvrtfinala rešio pitanje pobednika u dvomeču.

Totenhem je zadao sledeći udarac kada je 2019. za samo tri minuta Son Hjung-Min postigao dva brza gola koja su održala londonski tim u četvrtfinalu.

U Lisabonu 2020. godine, Lion je neočekivano pobedio „građane“ rezultatom 3:1, a i tada je Siti uspeo da primi dva brza gola u osam minuta.

Istorija se ponovila ove sezone i najbolniji poraz Gvardioli naneli su Karlo Ančeloti i Real Madrid u polufinalu. Rodrigo je sa dva gola u dva minuta spasao Real ispadanja, a Benzema je preokret kompletirao golom iz penala u produžecima.

BONUS VIDEO Pogledajte golove Lids – Mančester siti 0:4

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar