Filip Kostić, FK Barselona
Filip Kostić, FK Barselona; Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Evropska titula proslavljena, Kostić bi mogao da započne novo poglavlje u karijeri

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta osvojili su Ligu Evrope, pošto su u finalu bili bolji od Rendžersa sa 5:4 u penal-seriji. Na evropsku titulu se čekalo 42 godine, a Kostić i ekipa uspeli su da ispišu nove stranice istorije kluba na prepunom stadionu „Ramon Sančez Pishuan“ u Sevilji.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, a u produžecima nije bilo golova. Poveo je škotski tim golom Džoa Ariba u 57. minutu, da bi ubrzo usledio hirurški precizan centaršut Kostića, koji je u gol pretvorio Rafael Bore. Još jedan od junaka tima iz Frankfurta bio je golman Kevin Trap, koji je pred sam kraj drugog produžetka sa sjajnim bravurama spasao svoj tim poraza i izborio penale.

U penal-seriji jedini promašaj od deset penala viđen je pri šutu Erona Remzija, dok je Kostić bio „hladan kao led“ u četvrtoj seriji.

„Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Šta mogu da kažem, ovo je neverovatna noć. Zaslužili smo ovo i mogu samo da kažem da sam ponosam na ovaj tim, vrlo sam srećan“,  istakao je Kostić nakon pobede.

Kostić je uspeo da ispiše istoriju i postao je 13. Srbin u ovom veku koji je igrao evropsko finale. Sedmi je Srbin sa titulom u Ligi Evorpe, pošto su pre njega to uspevali Miloš Krasić sa CSKA Moskvom, Ivica Dragutinović sa Seviljom, Igor Duljaj sa Šahtjorom, Branislav Ivanović sa Čelsijem, te Miralem Sulejmani i Nemanja Gudelj sa Benfikom.

Ajntraht je izborio plasman u Ligu šampiona naredne sezone, iako je u nemačkoj Bundesligi završio tek kao 11. na tabeli. Ipak, Kostićeva sudbina u Frankfurtu i dalje nije poznata.

Foto: Tanjug / AP Photo/Pablo Garcia

„Osvajanje ovog trofeja i plasman u Ligu šampiona je i bio naš cilj. Sada treba to da proslavimo, pa ćemo videti šta će biti sledeće sezone“ poručio je srpski reprezentativac.

Za njega su se ranije interesovali Inter i Lacio, a transfer u nebeskoplave bio je osujećen prošlog leta. Pored italijanskih timova, Kostića žele i Vest Hem i Arsenal.

Srbin je ovu sezonu završio kao najbolji asistent Lige Evrope, sa šest uspešnih dodavanja za gol, uz šta ima i tri pogotka, od kojih su dva bila protiv Barselone. U nemačkoj ligi postigao je četiri gola uz devet asistencija, a pošto mu ugovor ističe naredne sezone, biće zanimljivo da li će se već na leto odlučiti da promeni klub i ligu.

BONUS VIDEO Gol Kostića protiv Frajburga

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram