Foto: foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak igrača koji će konkurisati za mesto u timu za mečeve u Ligi nacija.

Na Piksijevom spisku ima nekoliko neočekivanih imena i pet debitanata.

PROČITAJTE JOŠ:

Po prvi put seniorsku reprezentaciju mogli bi da predstavljaju defanzivci Strahinja Eraković i Erhan Mašović, kao i napadač Đorđe Jovanović.

Neočekivani povratnici na spisak su golman Marko Ilić, Dejan Joveljić i Marko Petković.

Ceo spisak možete pogledati ispod.

Golmani: Predrag Rajković, Marko Dmitrović, Vanja Milinković Savić, Mile Svilar, Marko Ilić

Odbrana: Stefan Mitrović, Nikola Milenković, Matija Nastasić, Strahinja Eraković, Miloš Veljković, Strahinja Pavlović, Marko Petković, Aleksa Terzić, Erhan Mašović

Vezni red: Ivan Ilić, Saša Lukić, Uroš Račić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj, Marko Grujić, Filip Mladenović, Mihailo Ristić, Darko Lazović, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Filip Kostić, Filip Đuričić, Sergej Milinković Savić, Dušan Tadić

Napadači: Aleksandar Mitrović, Luka Jović, Dušan Vlahović, Dejan Joveljić, Đorđe Jovanović

Našu selekciju u junu očekuju četiri meča u grupi B Lige nacija, a rivali će biti Norveška, Slovenija (dva puta) i Švedska.

Prvi meč „orlovi“ će igrati 2. juna protiv Norvežana na domaćem terenu, da bi tir dana kasnije ugostili i Sloveniju. Potom će 9. juna uslediti gostovanje Švedskoj, a „reprezentativni prozor“ biće zatvoren duelom protiv Slovenije 12. juna u Ljubljani.

Podsetimo, Liga nacija će biti svojevrsna priprema za Mundijal u Kataru, koji je na programu od 21. novembra do 18. decembra.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare