Foto: EPA/MAGI HAROUN

Rio Ferdinand, bivši štoper Mančester junajteda i reprezentacije Engleske, dao je interesantnu izjavu u vezi bivšeg klupskog kolege, Nemanje Vidića.

Vidić i Ferdinand su godinama u eri Aleksa Fergusona činili sjajan tandem u odbrani „crvenih đavola“ i smatraju se možda i najboljim štoperskim parom u istoriji kluba sa „Old Traforda“.

Zahvaljujući njima, Junajted je u periodu od 2006. do 2013. godine osvojio veliki broj trofeja, sam Vidić ukupno 15 i jasno je zbog čega ga i danas izuzetno cene na Teatru snova.

Rio je odgovarajući na pitanja ljubitelja fudbala preko Instagrama, pričao o mnogo čemu, a jedno od njih odnosilo se i na to koga bi pre izabrao da igra sa njim, štopera Liverpula Virdžila van Dajka ili Nemanju Vidića u njihovim najboljim danima.

„Van Dajk ili Vidić u najboljim danima? Uhhh, dobro pitanje. Moj odgovor je Vidić, jer je jednostavno, bio moj partner. Pokrivao mi je leđa, i ja njemu. To je bilo zaista tako“, poručio je Rio.

Dodao je i da izuzetno ceni Holanđanina iz ekipe Liverpula.

„Dopada mi se Van Dajk, da me ne shvatite pogrešno. Obožavam ga. Trenutno je najbolji defanzivac na svetu. Voleo bih da mogu da vidim kako bi igrao u moje i Nemanjino vreme, kakav bi tad bio. To bi bilo zaista interesantno. U svakom slučaju, on je top igrač“, zaključio je Ferdinand, koji poslednjih godina radi kao stručni komentator „BT Sporta“.

Van Dajk je u trci za nagradu „Zlatna lopta“ za 2019. završio odmah iza laureata, Argentinca Lionela Mesija, fudbalera Barselone.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram