Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Spektakl u finalu za istoriju "vučice" i tima iz Roterdama.

Fudbaleri Rome savladali su Lester sa 1:0 (ukupno 2:1), dok je Fejenord remijem bez golova sačuvao prednost protiv Olimpika iz Marseja (3:2), pa će ove dve ekipe odmeriti snage u prvom izdanju finala Lige konferencija koje će 25. maja biti održano u albanskoj Tirani.

PROČITAJTE JOŠ...

Lester je u Rim stigao sa ciljem da pokuša da napravi iznenađenje i pred navijačima tima iz „večnog grada“ prođe u borbu za trofej, ali je Abraham u 11. minutu nade „lisica“ sveo na teoriju, pošto je glavom zatresa mrežu Kaspera Šmajhela.

U nastavku meča viđena je ravnopravna borba, ali Lester predvođen Džejmijem Vardijem nije uspeo da dođe do gola, pa je meč završen pobedom Rome i prolaskom u prvo finale nekog evrotakmičenja još od sezone 1990/1991, kada su igrali finale UEFA kupa protiv Intera, i poraženi 2:1 u dvomeču.

Rival će biti ekipa Fejenorda, koja je u revanšu u Francuskoj odigrao bez golova protiv Olimpija iz Marseja i tako sačuvao 3:2 iz prvog meča, pa će ekipa koja je izbacila Partizan iz Evrope imati šansu da sezonu završi trofejem.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram