Foto: EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Britanski premijer Boris Džonson ponudio je UEFA da ta zemlja organizuje više utakmica nego što je prvobitno planirano na Evropskom prvenstvu koje se održava ovog leta.

Evro je trebalo da se održi prošlog leta u 12 gradova, ali je odloženo na godinu dana zbog pandemije koronavirusa. Planirano je da se oba polufinala i finalna utakmica odigraju na londonskom Vembliju, ali mere širom sveta u cilju suzbijanja pandemije su i dalje na snazi, što između ostalog utiče i na putovanja.

PROČITAJTE JOŠ

U izjavi za „San“, Džonson je rekao da je Velika Britanija spremna da preuzme organizaciju utakmica, a kao razlog za optimizam naveo je masovnu vakcinaciju.

Kako je preneo „Skaj“, britanska Vlada je podržala zajedničku kandidaturu Engleske, Škotske, Velsa, Severne Irske i Republike Irske za domaćina Svetskog prvenstva 2030. godine.

Džonson je rekao da je „pravo vreme da se fudbal vrati kući“. U toku je izrada studije izvodljivosti, a sledeće godine počeće zvaničan proces kandidature.

Fudbalski savez Engleske pozdravio je „Vladino obećanje od 2,8 miliona funti za potencijalnu kandidaturu za Svetsko prvenstvo 2030“.

Svetsko prvenstvo će se 2022. godine održati u Kataru, a četiri godine kasnije domaćini Mundijala biće SAD, Kanada i Meksiko.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar