Danski fudbaler Kristijan Eriksen otkrio je koliko se brzo promenilo njegovo mišljenje od "nikad više neću obuti kopačke" do "vraćam se fudbalu".

Danac je prošlog juna izazvao nevericu na stadionu Parken u Kopenhagenu, kada se u 42. minutu utakmice Finske i Danske srušio na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Usledila je borba za njegov život, odmah je bilo jasno da je reč o srčanom problemu i bilo je pitanje hoće li preživeti.

Na putu od Parkena do bolnice Eriksen je sumnjao da će moći da igra fudbal i to je rekao svojoj vereniji Sabrini. To se ubrzo promenilo.

„Dva dana kasnije. ‘Ne’ je bilo u trenutku i očito sam shvatio šta mi se desilo kasnije te večeri. Narednih dana je bilo još jasnije šta se zbiva. Onda su naravno počeli svi testovi i sve znanje da priliva, sa njim i sva pitanja – mogu li ja ovo, mogu li ono? Slušao sam doktore“, priča novi vezista Brentforda za klupski kanal.

U Italiji nije mogao da igra i kada je shvatio da može da se vrati fudbalu, zbog pravila na „čizmi“, ali je zato šansu dobio u Engleskoj.

„Sve je postepeno išlo u pravcu da ako mogu da prođem i uradim jedan program, onda polako mogu da se vratim fudbalu. Prvo je bilo mnogo testova da vidimo kako će srce reagovati na trening i srećom se nije pojavilo ništa loše i sve je bilo kako treba. Svakog meseca sam mogao da idem malo više i na kraju sam osetio da mogu da igram“, objasnio je Eriksen.

Najviše mu je prijalo kada je čuo od lekara da sa ugrađenim defibrilatorom praktično nema ograničenja.

„Možete da čujete da mnogo ljudi trči maratone, ide na ronjenje, svakakve sportove sa njime i sve zavisi od dijagnoze i kako se neko oseća u vezi sa time. Tako da, da, na putu do bolnice sam Sabrini kazao: ‘Ostaviću kopačke, ali nemoj da budeš sigurna da za nekoliko dana neću da se predomislim u glavi ako sve bude OK’. Srećom, sve posle toga je bilo u redu“, naveo je Eriksen.

BONUS VIDEO: Prekinut meč Belgije i Danske da se ukaže počast Eriksenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar