Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Nekadašnji britansko-kanadski teniser Greg Rusedski govorio je o Rafaelu Nadalu, koji je u Melburnu uzeo svoju 21. Grend slem titulu.

Nadal je posle pet i po sati tenisa i pet setova pobedio Danila Medvedeva, iako je gubio 0:2 u setovima i suočavao se sa tri brejk lopte u trećem setu pri vođstvu Rusa 3:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve to je „preživeo“ Španac, koji se tokom čitavog turnira žalio na stanje svog tela, a upravo je zahvaljujući fizikalijama ostao na terenu tako dugo i pobedio.

„On je genetska ‘nakaza’ prirode, a njegova mentalna snaga je najbolja na svetu. Ako biste birali čoveka koji će da igra meč za vaš život, to bi onda bio Nadal. Ono što je uradio je senzacionalno. Sve to ima posebnu pozadinu, jer, ne zaboravimo da je u septembru imao fotografiju na štakama. Nije uopšte stavljao težinu na to stopalo o kom pričamo“, rekao je Rusedski za Tennis.com.

Uprkos tome, Nadal izađe na teren početkom 2022. i osvoji dva turnira, jedan pripremni u Melburnu, a onda na istom mestu i onaj glavni za istorijski Grend slem rekord.

„Na 0:2 i 3:2 za protivnika i 0:40 za njega, mi pomislimo: ‘To je to, zavesa se spušta, nema šanse da se vraća!’, a Rafa samo pokaže čvrstinu i želju da se bori. Ne zaboravimo i publiku, bila je naelektrisana, toliko su podržavali Nadala, hteli su da vide kako se istorija dešava. Za mene je to verovatno najveće dostignuće njegove karijere“, istakao je Rusedski.

Podsećamo, na turniru u Australiji nije bilo Novaka Đokovića, kome su tamošnje vlasti ukinule vizu pre početka Australijan opena.

Posle dve nedelje maltretiranja i imigracionog pritvora, Đoković je zbog činjenice da je nevakcinisan, deportovan iz Melburna, pa nije ni dobio priliku da se bori sa Nadalom i ostalima za odbranu titule.

BONUS VIDEO: Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare