Fil Foden i Pol Gaskojn
Foto: EPA/Paul Kingston/ Instagram screenshot philfoden

Fil Foden je ima odličnu sezonu u Mančester sitiju, a očekuje se da bude jedna od udarnih igli Engleske na Evropskom prvenstvu. I pre nego što je počela kontinentalna smotra postao je predmet podsmeha zbog frizure koja je omaž legendarnom Polu Gaskojnu.

Mladi fudbaler je proglašen za najvećeg talenta Premijer lige u prethodnoj sezoni, a očekuje se da dobije velika ovlašćena i u filozofiji Gareta Sautgejta.

PROČITAJTE JOŠ

I dok se o njemu uglavnom pričalo zbog majstorija na terenu, sada se u centru pažnje našao zbog nove frizure.

Odlučio je da uradi blajhanje kose, te da se ofarba u plavo.

Izabrao je istu nijansu u čast legendarnog Gaskojna koji je sličnu frizuru nosio na Evropskom prvenstvu 1996. godine.

Navijači su ga otvoreno pozvali da vrati staru frizuru, a engleski mediji su sa podsmehom komentarisali njegov novi imidž.

Engleska je tada stigla do polufinala, a najvrednijem sastavu na EP sada prognoziraju finale koje će se 11. jula igrati na „Vembliju“.

Jedna novinarka ga je za podsmehom pitala „Da li će ta frizura ostati trajna“.

„Ostaće neko vreme, neće se uskoro promeniti. Ne smeta mi da me zovu Stokport Gaza jer je on odličan igrač, to mi ni najmanje ne bi smetalo“, rekao je Foden.

Gaza je za Englesku odigrao 57 mečeva, postigao nekoliko sjajnih golova poput onogo protiv Škotske na Evropskom prvenstvu 1996. godine kojim je uveo Ostrvljane u polufinale.

Ipak, nakon bogate karijere je imao ozbiljne mentalne i emotivne probleme. Snimljen je kako je jednom izašao samo sa bademantilom na ulicu, nekoliko puta je pravio skandale pod uticajem alkohola. Nekoliko puta je išao na rehabilitacije koje su mu privremeno pomagale. Više puta je privođen i hapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju, napao je jednom radnika obezbeđenja, fotoreportera, uznemiravao bivšu devojku, imao rasističke ispade, pa čak i seksualno uznemiravao jednu ženu u vozu…

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar