Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Nemački teniser Aleksandar Zverev srećan je zbog prvog plasmana u polufinale na Rolan Garosu posle pobede nad Alehandrom Davidovič Fokinom u tri seta.

Zverev je lagano izašao na kraj sa Špancem sa 6:4, 6:1 i 6:1 i tek je treći Nemac u Open eri koji se plasirao u polufinale. Prva dvojica su Boris Beker i Mihael Štih.

PROČITAJTE JOŠ:

„Veoma je lepo biti među četiri najbolja, ali sama činjenica da sam ovde me ne zadovoljava. Nadam se da mogu da nastavim da igram ovako, možda i bolje u polufinalu… Srećan sam i opušten. Videćemo kako će biti u petak. Protivnici nisu uopšte laki. Oni koji su ostali su ekstremno teški, tako da u morati da budem na najvišem mogućem nivou“, rekao je Zverev posle meča.

Opisao je i gde je nameravao da popravi svoju igru kako bi što efikasnije izašao na kraj sa Davidovič Fokinom.

„Posle prvog seta moja igra sa osnovne linije se popravila mnogo i počeo sam da dominiram u poenima. U početku nisam mislio da igram dobro. Davidovič Fokina je napredovao mnogo u proteklih 18 meseci i popeo se na rang listi. Mislim da ću često igrati protiv njega u budućnosti“, dodao je Zverev.

Prokomentarisao je i činjenicu da su u istom delu žreba Nadal i Đoković.

„Oni su u istoj polovini žreba jer su prvi i treći nosilac, a Medvedev je drugi i tu činjenicu treba poštovati. Na kraju krajeva, ko god je u polufinalu apsolutno zaslužuje da bude tu“, kaže Zverev.

Saša je tek sada stigao do polufinala na pariskoj šljaci dok je na betonu (US Open) već igrao i jedno finale. Odavno se i pričalo da će biti vrhunski teniser.

„Pre nekoliko godina o meni se pričalo kao o momku koji je trebalo da osvoji teniski svet. Osvajao sam masterse 1000, Završni masters ali nisam mogao daleko na grend slemovima. Da, videli smo Rafu kao mladića da osvaja slemove, ali ono što je on postigao nije humano“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar