Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia

Haos kakav nismo očekivali.

Enco Fernandez će u narednim satima i zvanično postati novi fudbaler Čelsija, a nakon što je objavljeno da su „plavci“ postigli dogovor sa portugalskom Benfikom, počeli su da isplivavaju detalji saradnje mladog Argentinca i ekipe sa Stamford Bridža, ali i pregovora dva kluba.

PROČITAJTE JOŠ...

Čelsi će na račun Benfike uplatiti ogromnih 105 miliona funti, ili 120 miliona evra, što je za šest miliona evropskih novčanica veće od rekorda koji je 2021. postavio Mančester siti za transfer Džeka Griliša iz Aston Vile.

„Plavci“ su tako postali novi rekorderi britanskog fudbala, ali nisu samo oni ušli u istoriju. Naime, tamo se obrela, ni kriva ni dužna, ekipa River Plejta.

Argentinski gigant je pri prodaji Fernandeza Benfiki na leto 2022. godine potpisao da se odriče prava na 75 procenata od transfera igrača, što znači da u Buenos Ajres ide jedna četvrtina transfera – u ovom slučaju 30 miliona.

Ako se na to doda 11, koliko je Benfika platila pre samo šest meseci, River će ukupno dobiti 41 milion.

Što se samog Fernandeza tiče, on svoju budućnost vidi isključivo u Londonu, pa je tako prihvatio da u ovom klubu provede osam i po godina – do leta 2031. godine.

BONUS VIDEO Ronaldo zamalo dao gol na debiju za Al Nasr

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar