Foto: Privatna arhiva

Mnogo živopisnih navijača našlo se na tribinama stadiona Lusail u četvrtak, a među njima je bila i Ema Paunović, popularna srpska blogerka.

Foto: Promo

Razlikovala se po tome što je na meč Srbije i Brazila došla u narodnoj nošnji, koja nije baš česta slika na fudbalskim utakmicama.

Emine blogove sa putovanja prati nekoliko desetina hiljada ljudi i između mečeva sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom je smeštena u Dubaiju, pa u Dohu stiže kada je vreme za meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je Srbija na startu grupe G poražena od Brazila 0:2, mlada devojka iz Požarevca je za Nova.rs otkrila pozadinu ideje da dođe u odeći po kojoj se prepoznajemo i kako će dočekati naredni meč.

„Noć posle utakmice nisam spavala uopšte. Tako da me polako stiže umor. Taman ću se odmoriti do sledeće utakmice. Da budem spremna za navijanje“, kaže Ema.

„Naravno, bilo mi je krivo što smo izgubili ali mi je bilo drago što sam tu. I što su nam naši fudbaleri omogućili da ih uopšte gledamo na jednom takvom stadionu i da osetimo tu atmosferu. Dosad sam gledala mnogo utakmica uživo, ali ovakvu euforiju i energiju nikad nisam osetila. Najlepša uspomena mi je što sam na tu utakmicu došla sa tatom. Ali i druženje sa navijačima. Brazilci su mi bili zanimljivi. Volim kod njih što su toliko srčani kad je fudbal u pitanju“, dodaje Požarevljanka.

Već dugo, priča, ide na utakmice, zahvaljujući ocu, mada ju je život profesionalno odveo u neku drugu stranu, ka farmaciji.

Foto: Privatna arhiva

„Ljubav prema fudbalu mi je preneo tata koji se jedno vreme profesionalno bavio fudbalom. Na utakmice me vodi od moje treće godine. U početku nisam ni razumela šta je fudbal, ali sam oduvek obožavala atmosferu na utakmicama. Što se tiče narodne nošnje, želela sam da budem drugačija. Nisam želela dres da obučem. Dok sam sedela sa drugom kroz šalu sam rekla da je najbolje da odem na utakmicu kao mali Stanoje iz Montevidea. Na kraju smo shvatili oboje da je to sjajna ideja i prilika da konačno obučem narodnu nošnju“, našalila se Paunovićeva.

Otac joj je igrao među omladincima Crvene zvezde, pa u Mladom radniku, a Emi je ovo prvi put da van Srbije gleda „orlove“.

Foto: Privatna arhiva

„Prvi put sam sada došla na Mundijal. Želela sam 2018. da idem u Moskvu, ali nisam mogla zbog obaveza na fakultetu. Iz istih razloga nisam ni našu reprezentaciju pratila van naše zemlje. Tata je išao do sada na utakmice van zemlje bez mene“.

Po dolasku u Katar na prvu utakmicu, dočekali su je darovi domaćina na aerodromu, a privukla je mnogo pažnje i među strancima.

Foto: Privatna arhiva

„Dobila sam čaj i urme. A što se tiče reakcije, svi su bili oduševljeni. Mada je meni jako zanimljivo da su mi najviše žene prilazile. To nisam očekivala. Mnogo im se dopala nošnja. Neke na aerodromu čak nisu ni znale odakle je nošnja ali su želele da se slikamo. Sa druge strane naši navijači su jako lepo reagovali što sam i očekivala. Kada su me videli u busu svi su aplaudirali“, opisala je Ema Paunović.

Veruje da će Srbija uspeti da prođe grupu, a posebno se uzda u Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića. „Orlovi“ drugi meč u grupi G igraju u ponedeljak od 11 časova po srpskom vremenu.

Foto: Privatna arhiva

BONUS VIDEO: Maksimović: Daćemo sve od sebe da pobedimo Kamerun i Švajcarsku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare