Andrija Kaluđerović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Pred sezonu 2021/2022 utisak je da su, poslovično, najkvalitetniji beogradski "večiti", ali to ne znači da samo Crvena zvezda i Partizan imaju šta interesantno da ponude ljubiteljima fudbala.

PROČITAJTE JOŠ...

Širom superligaških terena nalazi se veliki broj fudbalera koji su imali veoma interesantne karijere, a mi smo izdvojili nekoliko najzanimljivijih.

Nikola Pejović (Proleter Novi Sad)

Novosađani će u novu sezonu ući jači za momka veoma interesantne biografije. Pejović ima samo 22 godine, ali je zato u biografiju upisao nekoliko klubova iz Italije i Hrvatske. Karijeru je započeo u mlađim kateogrijama Zemuna, potom je nosio dres Crvene zvezde, a iz Gornje Varoši se otisnuo put Italije gde je 2017. zadužio opremu Empolija. Iz ovog italijanskog kluba su ga slali na pozajmice u Pistojese i hrvatski Rudeš, da bi potom karijeru nastavio u Lokomotivi iz Zagreba. Odatle ga je put vodio u Austriju, gde je nosio dres Admire, a u julu 2021. je stigao u Novi Sad.

Po vokaciji desni bek, Pejović sa sobom nosi iskustvo igranja u Hrvatskoj, Italiji i Austriji i trebalo bi da predstavlja ozbiljno pojačanje za ekipu Proletera.

Saša Jovanović (Mladost Lučani)

Već poznato ime na srpskim terenima, 29-godišnji napadač je 2017. odlučio da se oproba u inostranstuv, pa je Superligu zamenio Španijom i Kordobom. Nije se dugo zadržao tamo, pa je u januaru 2019. dobio poziv Al Fateha iz Saudijske Arabije. U septembru iste godine ponovo je krenuo put Španije, gde je igrao za Deportivo iz La Korunje, a u januaru je kao slobodan igrač stigao u Lučane.

Odigrao je 60 utakmica u Segundi, postigao sedam golova, sedam puta asistirao, pa bi, nakon perioda adaptacije, trebalo da bude jedna od udarnih tačaka Mladosti u novoj sezoni.

Luka Milunović (Napredak Kruševac)

Nekadašnji napadač Crvene zvezde je po odlasku sa Marakane igrao u Grčkoj, gde je nosio dres Platanasa i Arisa, ali je tek nakon što je zaigrao za ekipu Voždovca usledio pravi fudbalski put u nepoznato. Milunović je tako 2019. godine otišao u Maleziju, gde je igrao za Melaku i Sabah, mada je posle godinu dana, deset utakmica i sedam golova u Maleziji usledio povratak u Evropu, gde je preko Debrecena i Mađarske stigao u Superligu Srbije i kruševačkog Napretka.

Nebojša Bastajić (Vojvodina)

Nova akvizicija tima iz Novog Sada u karijeri je mahom igrala za niželigaše, ali može da se pohvali i jednim veoma interesantnim iskustvom. Naime, Bastajić je prvi deo sezone 2016/2017 proveo u Bangkoku, u koji je stigao iz Smedereva. Nije se zadržao na Tajlandu, usledio je povratak na „tvrđavu“, potom igranje za Dobanovce, TSC, Inđiju, i na kraju novosadsku „staru damu“.

Andrija Kaluđerović (Proleter Novi Sad)

Kada se priča o fudbalskim putnicima, kao savršen primer stoji biografija nekadašnjeg napadača Crvene zvezde. Kaluđerović je po odlasku sa Marakane igrao u Kini za ekipu Guana, potom u Španiji za Rasing, zatim Vojvodinu, AEL Limasol, švajcarski Tun, Brizbejn iz Australije, Al Šahaniju iz Katara, zatim povratak u Rad, pa odlazak u litvanski Ventspils, tajlantski Port, novozelandski Velington, slovenačku Olimpiju, indijski Delhi, hrvatski Inter iz Zaprešića, letonski RFS, a navijači u Srbiji će imati priliku da ga gledaju u dresu Proletera.

Kako prelazni rok nije gotov, jasno je da će u Srbiju stići sigurno još nekoliko interesantnih imena, ali nema dileme da i ovi momci koji su navedeni u tekstu predstavljaju više nego zanimljiv razlog da se navijači upute na tribine kad igraju u njihovom gradu.

Bonus video: Leonardo Bonuči, zvezda finala EURO 2020

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar