Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Izabran je novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije, a problemi su već počeli

Dragan Džajić tek što je imenovan za prvog čoveka srpskog fudbala odmah se susreo sa brojnim problemima.

Posle burne izborne kampanje za predsednika FSS i na kraju izbora Džajića, usledili su i prvi potezi legende.

Džajić je obavestio Jovana Šurbatovića da više neće biti generalni sekretar Fudbalskog Saveza Srbije, o čemu je Nova.rs pisala, a to je izgleda samo početak.

PROČITAJTE JOŠ

U ovom trenutku će nositi zvanje vršioca dužnosti, jer bi do promene trebalo da dođe u narednim mesecima. To je bio znak da Džajiću već počnu da rade iza leđa a da još nije ni seo u predsedničku fotelju – bukvalno.

Kako Nova.rs nezvanično saznaje, predsedničku kancelariju FSS na Terazijama, zvanično upražnjenu dve godine, zauzeo je, ni manje ni više, nego Jovan Šurbatović!?

Srpski fudbal od odlaska Slaviše Kokeze nije imao predsednika, što Šurbatoviću nije smetalo da popuni, barem fizički, tu prazninu na Terazijama. Upravo ga je Kokeza 2016. godine i unapredio na tu poziciju nakon što je istu ulogu obavljao u FS Beograda.

Tako Džajić u prvim danima svog predsedničkog mandata nije mogao u kabinet i odmah mu je postalo jasno ko je sve oko njega, dok čeka povratak Šurbatovića da uđe u kancelariju.

Simptomatično je i to da je, kako je saopštio Šurbatoviću da neće ostati generalni sekretar FSS, isti iz Ruande, gde boravi na kongresu FIFA, samoinicijativno signalizirao da se u „Fudbal“ ubaci njegovo imenovanje na pomenutu funkciju kao tačka sa sednice Izvršnog odbora održane 14. marta, i potom objavi novi takozvani Službeni glasnik FSS.

Međutim, u sada aktuelnom „Fudbalu“ na sajtu FSS nema te tačke, što je bio znak Šurbatoviću da se svim silama (neuspešno) bori za svoj opstanak u Savezu. Očito i da traži saveznike u eventualnim Džajićevim neistomišljenicima, pa će novi predsednik FSS biti „primoran“ na radikalne mere iako ih nije želeo.

Dragan Stojković, Nenad Bjeković i Dragan Džajić Foto: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Džajić: Dobro je što političari pomažu

Dragan Džajić je očekivano, jednoglasno, sa 78 glasova „za“ delegata izabran za novog predsednika FSS i dobio je četvorogodišnji mandat. Nakon toga se obratio, najavio prve poteze na čelu srpskog fudbala i da će na prvoj redovnoj sednici Skupštine FSS biti izabrana nezavisna tela.

„Prihvatio sam ovaj izazov, jer mislim da zajedno možemo da rukovodimo srpskim fudbalom i dignemo ga na još viši nivo. Kada sam bio kandidat rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom i želim da ispunim i dokažem to sa svojim timom. Mislim da ima mnogo stvari koje možemo da unapredimo. Merilo rada FSS je reprezentacija i daćemo sve da ona postane redovna na svim takmičenjima i da posle dugo vremena zablista. U ovom trenutku je prioritet da se kvalifikujemo za Evro i tamo ostvarimo uspeh“, poručio je Džajić.

Istakao je i kako želi da i u drugim oblastima budemo uspešni.

„Zato sam formirao tim da srpski fudbal napravi iskorak. Dobro je da i ljudi iz politike sa najviših nivoa vode računa i pomažu. Država pomaže maksimalno onoliko koliko može. Razvoj treba širiti i van Beograda i grade se novi stadioni, a svi čekamo i onaj nacionalni. Želimo kvalitetnije stadione i terene, hoćemo da direktno pomažemo klubovima. Taj napredak će lako biti uočljiv i zbog boljeg fudbala i više navijača. Uvek sam hteo navijače, i kao igrač, a to možemo da postignemo samo igrama. Najodgovorniji za uspehe su stručni štab i igrači, ali mi smo tu da im obezbedimo sve uslove i tako će i biti“.

BONUS VIDEO Dragan Džajić izabran za novog predsednika FSS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare