Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Mir, mir, mir, niko nije kriv...

Dani visokog napona u srpskom fudbalu na svim poljima… U prvenstvu se ide u susret večitom derbiju (petak, 19), Crvena zvezda ide ka šestoj uzastopnoj tituli, Partizanu se sprema nova trenerska vrteška uz novu sramotu uprave.

Reprezentaciju u martu očekuje početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, vrlo moguće sa starim selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Javna je tajna da se legendarna „desetka“ pitala za gotovo sve u srpskom fudbalu i da je odstupanjem Nenad Bjekovića iz predsedničke trke prošle jeseni i njemu poslata određena poruka kako je, ipak, izašao iz selektorskih okvira.

PROČITAJTE JOŠ

Sada je predsednika trka u FSS otišla u drugom pravcu, na kojem su samo Dragan Džajić i Nemanja Vidić, bez Bjekovića u glavnoj ulozi. Vrlo moguće bez Bjekovića u bilo kakvoj ulozi…

Nova.rs saznaje da Dragan Džajić, ako sa svojim saradnicima bude stigao na čelu FSS na izborima 14. marta, ne bi menjao selektora „orlova“.

Malo je poznato da Stojković i Džajić nisu u najboljim odnosima, kao ni Vidić i Piksi, pa je i klupa nacionalnog tima mogla naprasno da bude upražnjena.

Prema poslednjim informacijama, to se neće dogoditi, odnosno Džajićev tim ne bi dirao aktuelnog selektora.

Dalje je jasno da se, u tom slučaju, Piksi pita o svojoj sudbini i da će moći da nastavi sa radom, a sve se glasnije može čuti i da bi mogao da podrži Džajića za predsednika FSS.

Dragan Stojković Piksi Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Više puta je selektor Srbije, posle ispadanja sa Svetskog prvenstva u Kataru, istakao kako želi da vodi ekipu i dalje, i da je odvede na toliko čekani šampionat Evrope.

Nije tajna da je legenda srpskog fudbala bila vrlo nezadovoljna dešavanjima u FSS uoči Svetskog prvenstva u Kataru, kada je ispao haos oko Nenada Bjekovića…

U jesen prošle godine trebalo je da bude proklamovan u predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nakon što je vodio savez kao zamenik nepostojećeg predsednika, ali je njegov izbor stopiran.

Tada je Bjeković i zvanično povukao kandidaturu za predsednika FSS, što se odrazilo i na Dragana Stojkovića. „Njegov“ kandidat za predsednika je izgubio, tačnije nije dobio podršku koja je bila viđena i činilo se da će ozvaničenje biti samo formalnost.

Dragan Stojković Piksi i Dušan Vlahović
Dragan Stojković Piksi i Dušan Vlahović; Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Zbog toga je selektor u prvim danima novembra, neposredno pred Mundijal, kovertirao ostavku!?

Ipak, rasplet Džajić na čelu FSS, Piksi Stojković selektor – vrlo je realan.

A, fudbaleri Srbije će na startu kvalifikacija za Evro dočekati Litvaniju 24. marta i tri dana kasnije gostovaće Crnoj Gori u komšijskom derbiju.

U okviru kvalifikacione grupe G igraće još i u Bugarskoj (20. jun), dok će 7. septembra ugostiti Mađarsku, a 10. septembra će na megdan Litvaniji.

Drugo uzastopno gostovanje imaće 14. oktobra u Mađarskoj, tri dana kasnije dočekaće Crnu Goru, a kvalifikacije završiti 19. novembra kod kuće protiv Bugarske.

BONUS VIDEO Vidić VS Džajić: Ko će na čelo FSS? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare