Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Od već viđenog predsednika FSS, do čoveka za koga nema mesta u srpskoj fudbalskoj vlasti.

Neverovatno šta se desilo Nenadu Bjekoviću u samo nekoliko meseci. Mada, u našem fudbalu zaista više ništa i nikad ne bi trebalo da bude neverovatno. Ovde su svakakva čuda moguća.

U jesen 2022. trebalo je da bude proklamovan u predsednika Fudbalskog saveza Srbije, nakon što je vodio savez kao zamenik nepostojećeg predsednika, praktično vd, ali…

PROČITAJTE JOŠ

Delegati „nisu stigli“ na zakazanu sednicu Skupštine FSS 31. oktobra prošle godine, „zaglavili“ su se negde usput, nije bilo kvoruma, pa je Bjeković ostao i bez podrške i bez glasova…

Onda je došlo (nesrećno) Svetsko prvenstvo, strasti su se prividno smirile, pa je sad predsednička trka u punom jeku. Do finiša 14. marta u Kući fudbala u Staroj Pazovi, za kada je zakazana izborna Skupština FSS, trku trče samo Nemanja Vidić i Dragan Džajić. Drugih kandidata nema.

U Džajićevom timu za vođenje srpskim fudbalom prvobitno je trebalo da bude mesta i za Nenada Bjekovića. Trebalo, ali se i to u međuvremenu zakomplikovalo, pa je očito da legenda Partizana više nije poželjna u FSS.

Protiv njega su se zdušno borili navijači Crvene zvezde, njihova višemesečna borba ogledala se u skandiranju i teranju iz utakmice u utakmicu, što im se na kraju, očito, isplatilo.

Jednostavno, Bjeković nikako nije po ukusu navijača petrostrukog uzastopnog šampiona, i narodski rečeno – isterali su svoje.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Možda to zvuči čudno, ali tako je, kako je u srpskom fudbalu… Uspeli su u nameri da Nenad Bjeković ne bude na čelu FSS, a kada se pojavila opcija da bude i timu Dragana Džajića, jasno su stavili do znanja da ni ta opcija njima logično nije prihvatljiva. Ako ne valja „delijama“, kako može da valja Draganu Džajiću.

Jer, ako im nije dobar za predsednika, kako je onda dobar da bude desna ruka potencijalno novog predsednika FSS.

Tako je Džajićev tim za Fudbalski savez Srbije spao na samo dva imena najbližih saradnika i u opticaju su tek dvojica potpredsednika – Branislav Nedimović i Ljubiša Tumbaković.

Jasno je da je za političara iz SNS i bivšeg ministra poljoprivrede moralo da bude mesta, dok je bivši selektor i nekada trofejni trener Partizana ispred struke podržao Džajića, tako „kupio“ mesto i zauzeo mesto proteranom Bjekoviću. Na taj način bi bio podmiren i Partizan.

Foto: Srdjan Stevanovic/Pedja Milosavljevic /Starsport, Antonio Ahel/ATAImages

Iako se prethodnih dana naširoko pisalo i o bivšim reprezentativcima Branislavu Ivanoviću i Aleksandru Kolarovu, te Miliji i Stefanu Baboviću, oni izvesno neće biti na funkcijama ako Džajić bude izabran.

A, malo je verovatno da se desi (nemoguć) preokret, pa da Nemanja Vidić preuzme kontrolu nad srpskim fudbalom.

Iako bi se u timu bivšeg kapitena Crvene zvezde i Mančester junajteda, i nekadašnjeg reprezentativca našli ljudi poput Milorada Mažića, Slavoljuba Muslina, Danka Lazovića, Milana Laneta Jovanovića, teško da će biti izglasani.

U Džajićevom Izvršnom odboru mesta bi se našlo za fudbalsku legendu Vladimira Petrovića Pižona, Vladana Gašića (FS Istočne Srbije), Marka Zdravkovića (FS Beograda), Dragana Simovića (FS Vojvodine), Nebojšu Živanovića (FS Zapadne Srbije), Dragomira Lazovića (Zajednica superligaša)…

BONUS VIDEO Vidić VS Džajić: Ko će na čelo FSS? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar