Foto: Screenshot/Instagram vlahovicdusan
Foto: Screenshot/Instagram vlahovicdusan

Dušan Vlahović biće prva udarna igla u napadu Juventusa u nastavku sezone, a koliko u Torinu polažu nade u njega govore i statistički podaci.

Naime, Vlahović je u „staru damu“ došao kao naajbolji strelac Serije A, pošto on i Čiro Imobile imaju po 17 pogodaka ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je interesantno je podatak da su glavna tri ofanzivna igrača Juventusa, Alvaro Morata, Paulo Dibala i Federiko Kjeza od starta prošle sezone, pa do sada postigli ukupno 38 golova, koliko je Vlahović sam uspeo.

Sem toga, Vlahović je trenutno najbolji strelac u najjačih pet liga na svetu, kada su u pitanju igrači mlađi od 21 godine.

Kao što smo pomenuli, Dušan je trenutno na koti 17, dok je iza njega Holan sa 16 pogodaka.

Iza njih nalazi se Žunior Vinisijus iz Real Madrida, koji je 12 puta pogađao mrežu, dok je iza njega Amin Guiri iz Nice sa deset golova.

Takođe u Torinu, Srbina vide i kao rešenje za slabu efikasnost ove sezone. „Stara dama“ je postigla tek 34 pogotka u ligi i tek je 11. najefikasnija ekipa.

Od vodećeg Intera na tabeli zaostaju 11 bodova uz meč manje, dok će u osmini finala Lige šampiona igrati protiv Viljareala.

BONUS VIDEO Gol Dušana Vlahovića protiv Katara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar