Crvena zvezda
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Dušan Jovančić, fudbaler Crvene zvezde, rekao je da je tokom izolacije važno da se održava formu kako bi igrači u nekoj meri bili spremni za nastavak prvenstva.

„Svako jutro dobijamo program koji treba da ispunimo toga dana. U početku, kada je tek počela izolacija, ljudi iz kluba su nam dostavili neophodne rekvizite koji su nam nedostajali kako bismo odradili svaki mogući trening kod kuće. Tu mislim na bickle, trake za trčanje, kao i one najosnovnije stvari za trening. Imamo sve uslove da koliko-toliko održavamo našu spremu dok pandemija ne prođe“, rekao je Jovančić .za klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Vezista crveno-belih ističe da kućni treninzi ne mogu da se porede sa onim pravim fudbalskim radom na terenu.

„Ogromna je razlika to što nismo zajedno. Mi smo pre svega jedan tim, koji je sa strucnim štabom provodio sate u zajedničkim aktivnostima u proteklom periodu. Sada je svako kod svoje kuće, maksimalno smo disciplinovani i poštujemo mere predostrožnosti. Što se tiče treninga, ovi „kućni“ ne mogu da se porede sa pravim, fudbalskim, treningom, ali u ovoj situaciji to je nešto što najbolje možemo da uradimo.“

Fudbaleri Zvezde donirali su sredstva za respiratore i testove za koronavirus, a vezista crveno-belih nije krio zadovoljstvo povodom donacije tima Dejana Stankovića.

„Veoma je bitno da svako ko ima mogućnost pomogne, nije važan način i visina novca, već sam cin da se pomogne ljudima u nevolji. Svedoci smo svakoga dana da je ceo svet u teškoj situaciji. Medu igračima se stvorila ta ideja da bi bilo lepo da nešto učinimo, i eto uspeli smo u tome. Nadam se da će ti brzi testovi pomoći našem zdravstvu, kao i da ce se ostali, koji naravno imaju mogućnost, ukljuciti u akciju“, rekao je Jovančić i opisao svoj dan u izolaciji.

„Najviše smo vremena, do sada, proveli van svog doma. Ovo je takav period kada možemo da budemo sa porodicom i da se svi zajedno družimo. U principu, moj dan izgleda tako što odradim trening, pogledam po neki film ili seriju i tako prolaze dani. Nemam neki ritual, sem svakodnevnog treninga, ali imam vremena za sve ostalo. Nadam se da ce sve ubrzo doći na staro, kako bi se i fudbal i žiivot vratio na normalne staze. Zbog toga, ostanite u svojim domovima, slušajte savete lekara i budite socijalno odgovorni“, zaključio je Jovančić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram