Foto: EPA-EFE/PASQUALE BOVE

Sasuolo je stigao do prvog trijumfa u novoj sezoni Serija A na krilima srpskog reprezentativca Filipa Đuričića, koji je načeo mrežu Specije u ubedljivoj pobedi rezultatom 4:1 (1:1).

Sasuolo je u meč ušao kao izraziti favorit protiv novog prvoligaša, a desetka zeleno-crnih je napravila smešnim beka Specije u 12. minutu.

Prvo je Đuričić u stilu najvećih majstora proturio loptu kroz nogde Sali, ko na malom fudbalu, da bi zatim usledila rutinska egzekucija desnom nogom po zemlji, u malu mrežu golmana domaćih.

PROČITAJTE JOŠ

Već u 21. minutu Sasuolo je preko Frančeska Kaputa udvostručio prednost, ali je VAR dosudio milimetarski ofsajd, pa je Specijala ostala u igri.

Upravo su domaći fudbaleri stigli do izjednačenja u 30. minutu preko Galabinova, koji je glavom matirao Konsiljia – 1:1, i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Nije klonuo Sasuolo zbog poništenog gola, nastavili su da igraju svoju igru, a VAR je ponovo poništio gol iskusnom Ćiću Kaputu, ovoga puta u 58. minutu.

I ponovo je bio u pitanju milimetarski ofsajd.  Ipak, stigli su gosti do prednosti u 64. minutu kada je iz penala pogodio kapiten Domeniko Berardi.

A onda je na scenu ponovo stupila video tehnologija. Đuričić je asistirao Kaputu za treći gol na meču, da bi VAR ponovo pokazao milimetarski ofsajd.

Neverovatno, ali istinito – Kaputu su poništena čak tri gola na jednom meču. Ipak, upornost se na kraju uvek isplati, pa je iskusni špic i četvrti put pogodio mrežu Specije u 76. minutu.

Sasuolo se trenutno šepuri na vrhu Serije A sa četiri boda, a ono što bi svakako trebalo da raduje selektora Srbije jeste fantastična partija Filipa Đuričića, koji se igra fudbala, kao u najboljim danima, i podiže formu pred meč decenije sa Norveškom 8. oktobra u Oslu.

Roma – Juventus

Situacija u Romi nije dobra, ni u klubu, ni u timu, i to bi Juventus večeras (20.45) morao da iskoristi, iako se derbi Serije A igra na rimskom Olimpiku. Kvota na dvojka je vrlo primamljiva – 2,15, dok je kec 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Roma – Juventus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar