Đuričić
Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Početak nove sezone Serije A zakazan je za aktuelni vikend. Fudbalska trka na Apeninskom poluostrvu najavljuje pregršt uzbuđenja, a glavno špitanje je da li neko može da prekine dominaciju Juventusa.

Uoči starta šampionata svoja predviđanja za Nova.rs otkrio je Filip Đuričić, napadač Sasuola, koji je istakao da torinski klub ima samo jednog pravog rivala na putu do 10. uzastopne šampionske krune.

„Prema mom mišljenju samo Inter može da ugrozi aktuelnog šampiona. ‘Nero-azuri’ su jedini kandidat uz Juventus za osvajanje Skudeta, Roma nije jer je pustila Džeka, pustila Kolarova. Došao je novi vlasnik, oni su mi sada daleko od titule, nisu konkurentni. Juventus je doveo Džeka, mislim da je to završeno. Popunili su se, imaju dobru ekipu. Ne znam kako će izgledati s Pirlom, prvi mu je posao. Kandidati su za titulu, ali nikad se ne zna. Voleo bih da neko drugi iznenadi. Pretpostavljam da će biti teško“, poručio je za Nova.rs Filip Đuričić.

PROČITAJTE JOŠ

A Milan, ostao je Ibrahimović, solidno su finiširali prethodnu sezonu, koji je njihov domet?

„Milan će ove godine da proba da napadne Ligu šampiona. Jedino Atalanta je nepoznanica, ne znam koji im je domet. Zadržali su ekipu na okupu, a svi koji prate najvažniju sporednu stvar na svetu znaju kakav se fudbal igrao u Bergamu prethodne sezone. Ponavljam, Inter je jedini koji može da ugrozi Juventus. Lacio će da igra Ligu šampiona, više će se koncentrisati na to. Nije mi kandidat za titulu. Oni sad nešto kupuju, ali ne znam kakvi su im planovi. Teško da imaju tim koji može da se bori na dva fronta“.

Kakve su ambicije vašeg Sasuola?

„Klupski cilj je da se izbori opstanak što pre, imamo ekipu koja može da napadne Ligu Evrope. Bili smo osmi prethodne sezone, ostali smo na okupu. Druge ekipe se tek upoznaju, kod nas se sve dobro zna. Boga je pozitivan skoro mesec dana, otkad je došao s odmora iz rodnog Marselja. To je jedini hendikep trenutno. Doveli smo štopera iz Fortune Dizeldorf“.

Ostali ste u Sasuolu, kakve su vam lične ambicije?

„Imam ugovor još dve godine. Priželjkujem bolju sezonu nego prethodnu, da pomognem ekipi da budemo bolje plasirani. Dobar raspored imamo na početku. Otvaramo sa Kaljarijem kod kuće, zatim sa Specijom u gostima, pa Krotone kod kuće. Generalno tu ‘pucamo’ na 7 do 9 bodova, ako dobijemo prvu kod kuće, lako može da bude maksimalnih devet iz uvodna tri kola. Optimizam uliva to što nam dgovara Kaljari, od poslednje četiri utakmice, ostvarili smo tri remija i pobedu“.

Fjorentina dočekuje Torino na otvaranju. Šta očekujete u tom susretu?

„Nepoznanica je Torino, treba će im vremena da se uigraju, neće im biti lako protiv Fjorentine“, istakao je Đuričić.

Serija A, 1. kolo

Subota:

Fjorentina – Torino 18

Verona – Roma 20.45

Nedelja:

Parma – Napoli 12.30

Đenova – Krotone 15

Sasuolo – Kaljari 18

Juventus – Sampdorija 20.45

Ponedeljak:

Milan – Bolonja 20.45

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar