Igor Duljaj Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Pre samo mesec dan su iz Humske dolazile dobre vibracije. Ekipa je odolela u "večitom derbiju" na stadionu Crvene zvezde i zadržala prvo mesto i priča o tituli delovala je sve više kao realnost.

Iako je u klubu situacija zbog finansijskih problema bila alarmantna, stanje na terenu je pričalo neku drugu, lepšu priču.

Ipak, bilo je pitanje trenutka kada će bajka Igora Duljaja i igrača na terenu prestati. Ekipa koja nema objetkivno kvalitete da jednu ovakvu trku izgura do kraja, već je u naredna dva koraka prosula sve i našla se iza Crvene zvezde na udaljenosti na kojoj više ništa ne zavisi od nje.

PROČITJTE JOŠ

Partizan je jednostavno posustao, a za razliku od prethodne jeseni, ova Crvena zvezda ne prepušta nikome ništa i crno-beli jednostavno nisu dobili priliku za popravni, a kada je usledio poraz na Banovom brdu, jasno je bilo da je titula bila samo fatamorgana.

Samo, mnogo gore od rezultata koji su došli u domen realnosti jeste situacija u klubu.

Čak i jedini segment koji je odudarao od mračne situacije, onaj sportski, počeo je da se raspada.

Duljaj je protiv Čukaričkog dobio žuti karton, zbog čega će morati da propusti utakmicu protiv Crvene zvezde u subotu, a potom je nastao potpuni kuršlus.

Prema pisanju „Telegrafa“ Duljaja je na tom meču trebalo da zameni Albert Nađ, ali je došlo do velikih problema.

Albert Nađ, odbio je zameni suspendovanog trenera i vodi meč sa najvećim rivalom naredne subote, iako jedini u stručnom štabu poseduje PRO licencu.

Nađ je svoju odluku saopštio kolegama pred jutrošnji trening, a onda je posle žučne rasprave za koju su čuli svi od „portira na ulazu“ do komšiluka, napustio sportski centar u Zemunu i nije prisustvovao radu prvog tima u prepodnevnim časovima.

Kako prenose ostlai mediji, Nađ je Duljaja optužio da je namerno dobio žuti karton.

Taj sukob se brzo pretvorio u svađu i zapretio dodatnom eskalacijom – čak i upotrebom sile. Sve se završilo „samo“ na teškim rečima. U društvu Duljaja i Nađa našao se dovoljan broj prisebnih ljudi, kadrih da umire oba trenera. Fizičkog kontakta, na sreću, nije bilo!

Crno-beli su se nenadano našli u novom problemu. Naime, Albert Nađ, pored Igora Duljaja, jedini poseduje PRO licencu, tako da će sportski sektor crno-belih imati ozbiljan problem da nađe rešenje.

Albert Nađ Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Od Duljajevih pomoćnika tu su još Bojan Zavišić i Bruno Fidalgo, ali oni imaju licence za niži rang, dok je Marko Jovanović tek počeo da se školuje za trenerski posao. Italijan Valerio Zudus je otišao iz Humske.

Crno-beli su tako u nebranom grožđu pred meč u kojem pokušavaju da produže nadu za prvo mesto posle šest uzastopnih godina bez titule.

A to nije jedini problem u redovima Partizana. I dalje je na snazi rat Igora Duljaja i uprave Partizana.

Iako je jasno da navijači žele miljenika i dalje na klupi crno-belih veliko je pitanje šta će se dalje na tom planu dešavati.

Ponovo je Duljaj pričao o tome kako su hteli da ga smene.

„Kada sam ja u pitanju, još od Slovenije su postojale indicije da mi se tražila zamena. Generalni direktor je imao veliki pritisak da se ja smenim. U tom slučaju mene je zaštitilo moje ime i trag koji sam ostavio kao igrač Parizana. Da toga nije bilo ja bih bio smenjen još nakon priprema. Tako da, uvek treba da stanete iza trenera ako ste ga doveli i verujete u njega. Naravno ukoliko to ne ide u željenom pravcu svaki trener oseti kada treba da ode. Ali kažem, kao i timu i treneru je potreban kontinuitet“, istakao je Duljaj.

Strateg crno-belih je u i u prvom delu sezone kritikovao upravu, pričao o lošoj materijalnoj situaciji i o tome kako neki igrači nemaju ni za mleko.

Igor Duljaj
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Pojavila se i informacija od strane navijača Partizana da Duljaj sam plaća i pomočnike.

„Očigledno je da državni organi nemaju interes ili otvoreno žmure na privredni kriminal koji se naočigled javnosti dešava u FK Partizan, čije urušavanje do temelja još jedino sprečava Igor Duljaj zajedno sa igračima. Uz sizifovske napore, trener prvog tima, iako ni sam nije plaćen za posao koji obavlja (!?), već iz svog džepa plaća svoje pomoćnike, drži prvo mesto na tabeli“, naveli su navijači između ostalog u svom saopštenju.

Da je situacija na finansijkom planu alarmantna, videli smo i krajem marta kada je partizan još jednu godinu u nizu molio pomoć od države kako bi obezbedio licencu za evrokupove.

O tome je pričao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U Partizanu ima jedna dobra vest za navijače tog kluba. Država je svoje uradila, i omogućili smo 3.2 miliona evra fudbalskom klubu Partizan. Dobra je stvar to da je rukovodstvo Partizana prihvatilo da ogole svoje finansije, i da naši eksperti mogu da naprave stvarne programe, kako da se ozdravi Partizan. Ne samo na šest meseci da se preživi, nego dugoročno. To je prvi, ali veliki korak. Na putu su ozdravljenja, ali će to biti dug i težak proces. Taj dug je preko 50 miliona evra. Zvezdin dug je manji, ali i da je toliki, bio bi teže podnošljiv“, rekao je Vučić.

Dakle, situacija u klubu je katastrofalna.

Partizan nem trenera na derbi, pomoćnik se pobunio, klub je na ivici finansijkog kolapsa, a navijči i dalje bojkotuju.

Sve crno, bez imalo belog.

BONUS VIDEO  Jedan od najgore izvedenih kornera ikada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare