Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Partizana gostovaće u nedelju ekipi Mladosti iz Lučana (13.30) u 26. kolu Superlige Srbije i imaće priliku da se bar na nekoliko sati potencijalno vrate na prvo mesto.

Kako je Napredak pobedio Partizan sa 1:0 u Humskoj, a Crvena zvezda slavila protiv Radničkog u Nišu (2:0), prvo mesto na tabeli Superlige preuzeli su crveno-beli.

Trener crno-belih Igor Duljaj rekao je pred meč 26. kola da ništa nije gotovo u trci za titulu i da on i njegovi igrači imaju svoj put.

PROČITAJTE JOŠ

„Uvek kad se doživi neuspeh naravno da nije prijatno, ali ta utakmica što se mene i moje ekipe tiče je završena. Stavili smo tačku, jer ima mnogo utakmica ispred nas, ne vraćamo se nazad. Imao sam razgovor sa ekipom, rekao sam im da osim rezultata nemam šta da im zamerim. Imali smo dosta šansi, ali kao što sam mnogo puta rekao, pamti se rezultat. Meč je arhiviran“, rekao je Duljaj.

Posle poraza od Kruševljana, publika je u Humskoj pružila podršku Duljaju i njegovim izabranicima.

„Običnog navijača nikada ne možete da prevarite. Oni prepoznaju kada tim daje maksimum. Čestitao sam Napretku na bodovima, izgubili smo, nema kuknjave, a publika i navijači su prepoznali da su igrači hteli jako pobedu, dali su sve od sebe. Nekad vas sreća ne posluži, ali videlo se da igrači to žele. Nije ništa gotovo, imamo svoj put, znamo šta hoćemo i želimo. Nisam obećavao, niti bežim od toga da treba da se borimo za prvo mesto. Samo sam mnogo puta rekao, da nije važno ko je prvi na tabeli, nego ko će proći za cilj prvi.“

Igor Duljaj Crvena zvezda vs Partizan Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Svestan je trener Partizana da je pred ekipom težak zadatak.

„Mladost je po tradiciji dosta nezgodan protivnik za Partizan, ne znamo u kakvom stanju je teren, ne tražimo alibi. Imali su dosta iskusnih igrača koji mogu da igraju na rezultat i umeju to da rade. To su u dosadašnjem delu prvenstva mnogo puta dokazali. Ovaj meč je bitan, jer posle njega dolazi pauza od 14 dana i vrlo je važno na nju otići sa pozitivnim emocijama.“

Ostalo je još pet kola do kraja ligaškog dela Superlige, nakon čega će se igrati plej-of.

„Ne bežim od toga da treba da se borimo za prvo mesto. Od kako sam došao u Partizan sam želeo da se borimo za evropsku kartu i da igrači koji su u klubu donesu profit. Imate Severinu, Goha, Markovića, da ne spominjem Saldanju. Partizan ima odličnu ekipu i to je nešto na šta sam ponosan. Ušao sam u voz i znam da ako promašite stanicu, na pogrešnom ste koloseku onda. Ja znam koji put je pravi. Bili smo prvi, pa drugi, pa prvi, ali nismo nikada komentarisali o tome. Svaka utakmica može da nam donese tri boda, ali i da nam oduzme. Pred početak sezone nisam obećavao da ćemo osvojiti titulu, ali to ne znači da odustajemo od borbe.”

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Partizan je protiv Mladosti igrao i tokom priprema, ali Duljaj kaže da će ovo biti drugačiji meč.

„Dve različite utakmice, prijateljska gde nema pritiska, gde treneri mogu da provere sa kakvim igračima raspolažu. Totalno drugačija utakmica će biti u Lučanima, nadam se da će teren biti u dobrom stanju, verujem da će navijači doći u velikom broju da bodre svoj klub i igrače“, zaključio je Duljaj i dodao da može da računa na sve igrače osim povređenog Mateusa Saldanje.

BONUS VIDEO NBA Ol-star vikend 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare