Foto: Strasport

Fudbaleri Crvene zvezde savladalai su Radanički iz Niša u utkamici 25. kola Superlige Srbije i tako preuzeli prvo mesto na tabeli Superlige Srbije od Partizana.

Crvena zvezda je Niš došla svesna da bi, nakon poraza Partizana od Napretka, što ste mogli da ispratite u blogu uživo na Nova.rs, preuzela prvo mesto na tabeli Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ...

Od samog početka utakmice Crvena zvezda je krenula ofanzivno, pa su tako crveno-beli mogli do gola preko Pitera Olanjinke, čiji udarac u 14. minutu je prohujao pored stative, potom je u 23. minutu i Jovan Šljvić promašio dobru priliku nakon što je njegov šut iz kaznenog prostora otišao preko prečke, a najlepši trenutaak prvog poluvremena viđen je u 29. minutu, kada je In Beom Hvang raspalio, a Dimitrije Stevanović prelepom paradom loptu uspeo da izbaci u korner, iako je išla u same rašlje.

Ipak, šest minuta kasnije, pri pokušaju Gelora Kange na putu ka golu zakačila je jednog igrača Radničkog i završila iza leđa Stevanovića. pa je na semaforu stajalo 1:0.

Malo je nedostajalo da u 43. minutu bude 1:1, pošto je prvo Stefan Cvetković lepo driblingom izbacio iz igre Uroša Spajića, ali je njegov šut Omri Glazer izbacaio u korner, da bi posle udarca iz ogle lopta pala na nogu Marku Petkoviću, ali je nekadašnji kapiten Zvezde udarac poslao pored stative svog bivšeg kluba.

Prvo poluvreme je okončano rezultatom 1:0, a već u uvodnom minutima drugog dela u dva navrata je Hvang bio „motor“ Zvezdinih napada.

Prvo je u skoku nogom loptu prosledio do Šerifa Endiaja koji je uspoedlio Osmana Bukarija, ali je Bukarijev udarac otišao pored gola, dok je u 52. minutu loptu nakon lažnjaka „provukao“ pored odbrane Radničkog, ali je Endiaje to očajno ispratio i spetljao se, pa je ostalo 1:0.

Probao je Endieaje još jednom, iz slobodnog udarca, da bi nakon 58. minuta usledio pad u igri crveno-belih, što je Radnički mogao da kazni u 69. minutu.

Nakon centaršuta sa levog boga Smajlagić je visoko skočio, šutirao glavom, ali je Glazer još jednom maestralno intervenisao i šut „izvukao“ iz gola.

To je ujedno bila i poslednja prilika za Radnički, dok je Zvezda u 87. minutu nakon pasa Milana Rodića za Aleksandra Kataija stigla do 2:0, pošto je krilni fudbaler crveno-belih loptu majstorski poslao ispod Srevanovića za rešavanje pitanja pobednika.

Ovim trijumfom crveno-beli su na tabeli preskočili Partizan i nakon 25. kola imaju dva boda više u odnosu na najvećeg rivlaa, pa sve drže u svojim rukama pred završnih pet kola Superlige Srbije.

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Kanga 35, Katai 87)

Stadion: Čair; Sudija: Marko Ivković

Radnički: Stevanović – Fai (od 90. Huseini), Jamkam, Cvetković, Belaković – Vojinović, Bakić, Stojković (od 59. Vukić), Luković, Petković – Smajlagić (od 72. Terzić)

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović (od 81. Mimović), Điga, Spajić, Rodić – Hvang (od 59. Ivanić), Kanga, Šljivić (od 59. Stamenić), Bukari (od 72. Kataai), Olajinka – Endiaje (od 59. Kraso)

Standings provided by Sofascore

Superliga Srbije, 25. kolo

Utorak:

TSC Bačka Topola – Mladost Lučani 4:1 (1:0)

(Ćirković 2, 67, Pantović 57, Jovanović 71 – Veličković 75)

Čukarički – Spartak Subotica 2:2 (1:0)

(Adžić 29, 51 – Martinović 55, Ubiparip 81)

Novi Pazar – Voždovac 2:2 (1:1)

(Suma 13, 55 penal – Vilka 22, Savić 90+4)

Javor – Radnik 2:1 (2:0)

(Gojković 4, Mićić 32 – Oreščanin 83)

IMT Novi Beograd – Vojvodina 1:3 (0:1)

(Luković 83 – Lambolić (autogol) 10, Zadi 59, 90+2)

Sreda:

Radnički Kragujevac – Železničar Pančevo 3:0 (0:0)

(Vidosavljević 68, Sahli 78, Zorić 90)

Partizan – Napredak 0:1 (0:1)

(Majdevac 33)

Radnički Niš – Crvena zvezda 0:2 (0:1)

(Kanga 34, Katai 87)

Radnički - Crvena zvezda 0:2 (0:1)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar