Micić baca Durenta na pod
Foto: Printscreen/Tviter: HornetsOnBally

Vasilije Micić, bek Šarlot Hornetsa, izveo je potez NBA karijere, kada je tokom meča Finiksa i Šarota (107:96), bukvalno bacio legendarnog Kevina Durenta na pod.

Srbin je krenuo u prodor, ispred njega se našao samo Durent, koji je „poljubio“ pod nakon što je Vasa krosoverom sve u dvorani ostavio u čudu.

Niko nije u trenutku mogao da shvati šta se dogodilo, te i mlada reakcija klupe pokazuje koliko je ovo bio zaista nesvakidašnji potez.

PROČITAJTE JOŠ

Micić je osmi put uzastopno bio dvocifren i postigao je 21 poen (7/12 za dva, 7/9 sa linije penala), što može da raduje Šarlot, ali i reprezentaciju Srbije.

Ceo svet je zabrujao zbog poteza Micića, a i kako ne, kada je to uradio legendi poput Kevina Durenta, koji je meč završio sa 13 poena.

Komentari podrške srpskom reprezentativcu, kao i podsmeha američkoj zvezdi stizale su sa svih delova sveta, a kako je sve izgledalo pogledajte u video snimku ispod.

Finiks rešio sve u drugoj četvrtini

Iako Šarlot ni u jednom trenutku nije odustao od borbe, nisu imali šanse da pobede ovaj meč protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine prednost Finiksa je dostigla +25, a Šarlot je konkurentan bio samo u prvoj deonici.

Aleksej Pokuševski je igrao 16 minuta i za to vreme je ubacio četiri poena, uhvatio pet skokova i podelio tri asistencije.

Šarlot je nakon ovog poraza 13. na Istoku sa učinkom 17-50, dok su Sansi na Zapadu upisali 39 pobeda i 28 poraza.


NBA LIGA – REZULTATI

Šarlot – Finiks 96:107

Detroit – Majami 95:108

Toronto – Orlando 103:113

Nju Orleans – Los Anđeles Klipers 112:104

San Antonio – Denver 106:117

Juta – Atlanta 124:122


Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO NBA Ol-star vikend 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare