Gotovo šest meseci posle prvih mečeva osmine finala Lige šampiona takmičenje u elitnom evropskom fudbalskom takmičenju se nastavlja danas.

Najkvalitetnije takmičenje u organizaciji UEFA se suočilo sa salvom kritika pošto je utakmica između Atalante i Valensije odigrana u Milanu proglašena biološkom bombom.

Liga šampiona, osmina finala

21.00 Juventus – Lion

21.00 M. Siti – Real Madrid

Grad Bergamo je pretrpeo velike gubitke tokom pandemije koronavirusa, cela Italija uopšte, a možda i simbolično Liga šampiona se vraća sa „Čizme“.

Juventus sa devetom uzastopnom titulom prvaka Italije u Torinu dočekuje francuski Lion, koji je sa 1:0 okončao prvi duel odigran 26. februara.

Istovremeno, lopta će se zakotrljati u Mančesteru, u velikom duelu velikih rivala i kandidata za šampionski trofej.

Siti i dalje juri „ušatog“, a Real naslovu najboljeg tima u Španiji žarko želi da sebe zadrži na evropskom tronu, treću takmičarsku godinu zaredom.

Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Skoro dve trećine vremena Juventus je imao loptu u posedu na „Parku“ u Lionu.

I uputio 15 udaraca na gol, ali samo jedan u okvir, dok je domaći imao pola-pola – iz dva šuta jedan pogodak.

Usem Auar je centrirao, loptu je dočekao Lika Tusar i obezbedio Lionu neočekivanu, ali divnu pobedu u duelu sa favorizovanim rivalom.

Juventus ima cilj. Nije briljantno stigao do titule, poražen je u prošlosezonskom finalu i nije mašina kakva je bila, najskorije u eri Maksa Alegrija.

Iz ekipe su se čuli glasovi da je bilo teško prilagoditi se stilu Maurisija Sarija, ali je trofej tu, pa svaka dalja polemika po tom pitanju pada u vodu.

Zaostatak u odnosu na protivnika samo će pojačati adrenalin u venama tima neospornog kvaliteta, pa bi sve sem pobede bilo iznenađenje ravno katastrofi za „Staru damu“.

Posle osvajanja Serije A Juventus može da se posveti onome zbog čega je skupo platio Kristijana Ronalda – napadu na Ligu šampiona. Večeras (21.00) čeka Lion koji ima prednost od 1:0 iz prvog meča. Kvota na keca je 1,45, a Hendikep pobeda (sa dva ili više golova razlike) koja bi Juveu donela prolaz je 2,10.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Juventus – Lion.

Foto EPA-EFE/Dave Thompson/NMC

Odavno nije bio manji procenat šanse da Mančester siti slavi u Madridu, ali se to dogodilo krajem februara.

Preokret u drugom poluvremenu, novo ozbiljno nadmudrivanje dvojice vrhunskih, ali i ćudljivih trenera i 2:1 kao rezultat koji će stajati u glavama svih aktera meča na „Etihadu“.

Real Madrid je odigrao brutalan nastavak sezone posle pauze, ostavio je veoma malo prostora Barseloni za kiks, što se i dogodilo, pa je titula stigla u vitrine „Santijago Bernabeua“.

Nivo morala u ekipi je bio nikad veći, a da li je to samo produkt rezultata ili generalno stanje, videće se u petak od 21.00.

Zinedin Zidan neće imati Serhija Ramosa, Pep Gvardiola Serhija Aguera, izvesna nova rešenja i taktičke zamisli, što donosi novu dimenziju u meč.

Katalonac na radu u Engleskoj ima veliku priliku da skine krunu „Kralju“ i konačno krene ka putu isplaćivanja ogromnog novca uloženog u njegov projekat.

Mančester Siti ima prednost od 2:1 iz prvog meča osmine finala Lige šampiona odigranog u Madridu, ali nije spokojan, jer Real nikad ne treba otpisivati. Večeras (21.00) na Etihadu videćemo dve ekipe koje su kandidati za trofej – kvota na keca je 1,75, na iks 4,00, na dvojku 4,30, dok je GG3+ 1,70.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Siti – Real Madrid.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar