Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Srbija je stigla u Dablin gde će igrati utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv Republike Irske.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je u razgovoru sa irskim novinarima bio veoma raspoložen i istakao koliko ceni borbenost rivala.

PROČITAJTE JOŠ

„Irci nikada ne odustaju i uvek je teđko igrati protiv njih. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, inače ćemo biti u problemu. Mislim da irski fudbaleri žele da pokažu da zaslužuju više bodova nego što imaju i zato ćemo morati da budemo vrlo dobri.

On je podsetio i koliko naš sledeći rival nije imao sreće.

„Nisu imali sreće protiv Portugalije, to je nešto što se dešava jednom u 100 godina. I Tjeri Anri, tada isto niste imali sreće“, našalio se Stojković i podsetio novinare na kontroverzan poraz u baražu od Francuza kada je Anriju priznat gol rukom.

Stojković se osvrnuo i na probleme sa povredama.

„Još ne znamo da li će igrati Mitrović, imao još vremena da vidimo kako se oseća i da li će doktor da mu da zeleno svetlo. Polomio je nos, ali imamo dobre napadače, Vlahovića i Jovića, tako da neću imati problem da sastavim tim“, istakao je selektor Srbije, uz napomenu da je Nastasić lakše povređen.

Selektor Srbije je optimista pred meč sa Irskom.

Foto: Starsport

„Cilj nam je da pobedimo svaku utakmicu. To sam i rekao igračima kada smo se prvi put okupili u martu. Želim da igramo napadački i ovde smo došli da pružimo takvu partiju i probamo da osvojimo tri boda. Da bismo otišli u Katar, moramo da pobeđujemo“ rekao je Stojković.

Stojković nije propustio priliku ni da zasmeje novinare, koje je zanimalo da objasni kako Mitrović igra na takvom nivou u dresu Srbije.

„To što sam ja dobar. Konačno je našao pravog trenera“, našalio se Stojković.

On je posle toga dao konkean odgovor.

„Nema dileme da je on kvalitetan igrač, kalibar za Premijer ligu, veliki profesionalac koji jako mnogo radi za tim. Njegovi kvaliteti su kretanje u protivničkom šesnaestercu i odlučnost. Mi se trudimo se da igramo napadački i atraktivno i to je nešto što voli svaki napadač, ne samo Mitrović. Ne znam kako stvari funkcionišu u Fulamu, ali mislim da se njemu mnogo sviđa stil koji igra reprezentacija Srbije i da se oseća prijatno kada nastupa za nacionalni tim“, objasnio je Piksi.

Gledajte kvalifikacije za Svetsko prvenstvo na SBB i EON platformi

Utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar