Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Jednoglasno je izabran za prvog čoveka srpskog fudbala

Dragan Džajić je očekivano, jednoglasno, sa 78 glasova „za“ izabran za novog predsednika FSS i dobio je četvorogodišnji mandat. Nakon toga se obratio, najavio prve poteze na čelu srpskog fudbala i da će na prvoj redovnoj sednici Skupštine FSS biti izabrana nezavisna tela.

Glasanje je trebalo da bude tajno, ali pošto je ostao jedini kandidat usled odustajanja Nemanje Vidića 24 sata ranije, onda je Džajić javno izabran na mesto prvog čoveka srpskog fudbala.

Džajić je prilikom prvog obraćanja kao predsednik FSS naglasio koliko je ponosan i počastvovan.

PROČITAJTE JOŠ

„Prihvatio sam ovaj izazov, jer mislim da zajedno možemo da rukovodimo srpskim fudbalom i dignemo ga na još viši nivo. Kada sam bio kandidat rekao sam da sebe smatram odgovornim čovekom i želim da ispunim i dokažem to sa svojim timom. Mislim da ima mnogo stvari koje možemo da unapredimo. Merilo rada FSS je reprezentacija i daćemo sve da ona postane redovna na svim takmičenjima i da posle dugo vremena zablista. U ovom trenutku je prioritet da se kvalifikujemo za Evro i tamo ostvarimo uspeh“, poručio je Džajić.

Istakao je i kako želi da i u drugim oblastima budemo uspešni.

„Zato sam formirao tim da srpski fudbal napravi iskorak. Dobro je da i ljudi iz politike sa najviših nivoa vode računa i pomažu. Država pomaže maksimalno onoliko koliko može. Razvoj treba širiti i van Beograda i grade se novi stadioni, a svi čekamo i onaj nacionalni. Želimo kvalitetnije stadione i terene, hoćemo da direktno pomažemo klubovima. Taj napredak će lako biti uočljiv i zbog boljeg fudbala i više navijača. Uvek sam hteo navijače, i kao igrač, a to možemo da postignemo samo igrama. Najodgovorniji za uspehe su stručni štab i igrači, ali mi smo tu da im obezbedimo sve uslove i tako će i biti“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Novi predsednik FSS osvrnuo se na talentovanu decu i naglasio da „ne smemo da dozvolimo da propadaju“, te da želi da ukine klubaštvo.

„Verujem da tu možemo mnogo da se popravimo. Trudićemo se da ojačamo sve segmente saveza i da svima dam punu autonomiju i odgovornost. Isto je i da regionima. Čelnici će imati slobodu, a posebno ističem da će Sudijska organizacija raditi samostalno. Savez će biti brana udarima na njih i oni moraju biti maksimalno profesionalni. Slično je i sa trenerskom organizacijom. Želim da ukinem klubaštvo koje dovodi do razvoja sitnih interesa i destrukcije. Trudićemo se da budemo važan deo UEFA. Pratićemo modernizaciju fudbala koja se dešava i brz koje nam nema napretka. Nemam čarobni štapić i nikad nisam obećavao kule u gradove. Nit kome obećavam, niti sam to radio. Mogu da dam iskustvo, znanje i umeće, i videćemo kako će to izgledati. Ovo je okviran plan koji ćemo razrađivati. Rekao sam da je potrebna seda glava, iskustvo ima prednost šta god ko radio. Iskreno to mislim, samo vas molim da na početku imamo strpljenja da sagledamo iz različitih uglova svaki problem. Porodica mi je veliki oslonac, u saradnike imam puno poverenje…“, rekao je, između ostalog, Džajić.

BONUS VIDEO Dragan Džajić izabran za novog predsednika FSS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar