Đorđe Tomić (levo) u duelu sa Mihajlom Pjanovićem (desno), foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Đorđe Tomić, proslavljeni fudbaler i nekadašnji član Partizana, bio je gost emisije "Sportlight" zajedno sa Radetom Bogdanovićem i Vladimirom Pejićem.

Tom prilikom Tomić je žestoko kritikovao upravu kluba iz Humske, koja već godinama radi loš posao, a nedavno je donela odluku da smeni trenera Igora Duljaja i na njegovo mesto postavi Alberta Nađa.

„Da se ne lažemo: Žarko Zečević, Ivan Ćurković, predsednik ovaj zalutao u prostoru i vremenu. Ovaj direktor, to niko ne zna šta on radi u Partizanu, ko je on. Da li su oni verovatno i politički povezani sa vlašću, znači oni su tu, da bi Partizan bio drugi jer su nesposobni. A samim tim i naši drugovi su im dali legitimitet, jer su malo po malo ulazili sa njima i radili. Znači nisu ni oni kao… potrošili ih. Pa ko vas je potrošio? Pa ja vas volim i poštujem i sve, ne može tebe niko da potroši ako ti nećeš. Pa nemoj da radiš sa njima. Nego Zeka zove ovog, Ćure zove onog – ajmo. Plata 25-30.000, volimo Partizan. Nemojte da volite Partizan za 25.000“, rekao je Đorđe Tomić gostujući na „Sportklubu“.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije se tu zaustavio.

„Ko ste vi? Šta ste? Šta radite tu, sram vas bilo, osam godina? Ko vas je postavio? I ovi što su vas postavili: Sram vas bilo sve koliko god da vas ima! Hajde sutra podnesite ostavke, izborna skupština, neka navijači biraju.. Ili iznesite plan i program, pa će neko odavde plan i program. Pa mi ako se organizujemo, imamo i Veljka Paunovića, imamo i Vladu Ivića, i svi naši drugovi… Taj Partizan je dao i Saleta Stanojevića i Vuka Rašovića i Slavišu Jokanovića. Mi imamo ozbiljne trenere. Pa nismo mi tikve bez korena“.

Nije poštedeo ni Igora Duljaja.

„Gledam juče konferenciju za štampu Igora Duljaja. Igor je dobar momak i bio strašan igrač, ali to da mi sada pravimo žrtvu i Partizan da izgleda onako kako izgleda… Ne želim nikoga da kritikujem. Ima tu dobrih momaka, ima kvalitetne dece, ima dobrih igrača“.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Tomiću se ne dopada ni igrački kadar u ovom trenutku.

„Mi osam godina igramo… Znači, kvartet napred treba da bude Đelmeš – Prekazi – Mance – Moca. Ili Peđa Mijatović – Vorkapić – Krčmarević – Bogdanović. Ili Ćira – Đani – Savo – Beli. A, mi igramo Ovusu – omusu – dudusu – bubusu… Ajmo idemo i oni vole Partizan. Kako? Tako što im date 800.000, 600.000, talite se s menadžerima, povratne vraćaju i mi volimo Partizan. Nemojte vi da volite Partizan“.

Đorđe Tomić (u sredini), foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Već dugo se traži Izborna skupština na kojoj će odgovornost preuzeti oni koji već predugo sede u foteljama.

„Hajde sutra sazovite Izbornu skupštinu, neka navijači biraju, Zeko i Ćure vaš plan, a sa ove strane će biti… Ima nas. Ne želim da kažem da sam ja sposoban, da sam bio veliki igrač, ali da mogu da skupim ljude i da organizujem zajedno sa Saletom Ilićem, Veljkom Paunovićem, Vladom Ivićem, Belim Bjekovićem juniorom. Pa doći će onda i Bata i Gordan i svi će sesti“, podvukao je Đorđe Tomić.

Đorđe Tomić je u Partizanu igrao u dva navrata – prvi put od 1992. do 1994, a onda od 1998. do 2000. godine. Osim za crno-bele nastupao je još za Hajduk iz Kule, Gengam, Atletiko Madrid, Real Ovijedo i Inčon junajted.

View this post on Instagram

A post shared by @pbg.news

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar