Stuani
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Fudbaleri Đirone savladali su Almeriju i u drugom polufinalnom meču plej-ofa za plasman u La Ligu, pa će se za mesto u najkvalitetnijem takmičenju Španije boriti sa Elčeom koji je eliminisao Saragosu.

Almerija je duel na svom terenu dočekala uz gol zaostatka, a posao joj je već u 4. minutu dodatno otežao Saiz koji je zatresao mrežu Sivere sa ivice šesnaesterca.

PROČITAJTE JOŠ

U 26. minutu usledila je reakcija domaćina i izjednačenje golom Karlosa Laza na proigravanje Nunjeza, ipak tačku na meč, devet minuta pre kraja, stavio je Stuani na asistenciju Saiza i overio plasman Đirone u finale plej-ofa.

Svih 90 minuta za Almeriju odigrao je srpski internacionalac Nikola Maraš, dok je Radosav Petrović utakmicu proveo na klupi.

Kao pobednik iz drugog polufinalnog dvomeča izšao je Elče koji je posle remija (0:0) na svom terenu, u revanšu ostvario minimalnu pobedu golom Nina u 81. minutu.

Mogla je Saragosa samo šest minuta kasnije da vrati neizvesnost, ali je Havi Ros prilično slabo izveo jedanaesterac i poklonio loptu golmanu gostiju.

Utakmice finalnog dvomeča zakazane su za 20. i 23. avgust.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar