Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Od "Vučiću obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas, FK Dinamo i celo Vranje biće uvek uz vas", do kluba pred gašenjem kratak je put, nešto više od dve godine.

PROČITAJTE JOŠ

Najgnusnije psovke, izbacivanje iz srpskog fudbala, pretnje dami sudiji, optužbe za nameštanje, paljenje automobila, šamaranje igrača…

Svašta se dovodilo u vezu sa FK Dinamo iz Vranja čija je alfa i omega Dragan Antić Recko koji je umeo i fizički da nasrne.

„Mogu reći da sam ponosan što sam Vučićev trener. Šta je on uradio za Srbiju za ovih osam godina, prethodna vlast nije uradila za 50 godina“, rekao je, između ostalog, u moru svojih izlaganja Antić u martu ove godine.

A, sada, nešto više od pola godine kasnije, izgleda da je došlo do veleobrta na jugu Srbije.

„Fudbalski klub Dinamo kao i naš ženski fudbalaski klub su pred gašenjem zbog finansijskih problema. Iz tog razloga uprava kluba poziva sve sportiste i sportske radnike, kao i ljubitelje sporta, da nam se pridruže u mirnoj setnji od bivše Robne kuće do opštine. Okupljanje je u petak u 12 sati na setalistu“, navodi se na zvaničnoj stranici FK Dinamo na Instagramu.

Dakle, još jedan klub prolazi kroz najteže dane, a sport je najčešće i ogledalo stanja u društvu. Crni dani, teški periodi, gašenje, svakodnevni problemi, a „vlast je najbolja u istoriji“ – neće biti.

U prilog tome svedoče i dešavanja iz aprila 2019. godine kada su održani protesti u centru Vranja. Fudbaleri Dinama predvođeni stručnim štabom išli su ispred Gradske kuće, jer kako je naveo tada Antić, grad im daje manje novca nego što je potrebno za funkcionisanje kluba, pa je namera bila da se smeni gradonačelnik Slobodan Milenković.

Recko Antić je tada, između ostalog, rekao i da su svi oni članovi Srpske napredne stranke i da je on ponosan što je član, i da neće dozvoliti da niko zloupotrebljava stranku i krije se iza nje.

Ekspedicija kluba nosila je i zanimljivije transparente.

Na jednom je pisalo: „Vučiću obezbedio si sigurnu budućnost za sve nas, FK Dinamo i celo Vranje biće uvek uz vas!“; a na drugom: „Dok su ranije u Dinamu 500.000 evra u 3. ligi trošili, svima ostali dužni i tuđe dresove nosili, sada sa tim parama Dinamo Superligu igra, da ovaj grad ojača Vučić nam novi stadion zida“.

Izgleda im predsednik države ipak nije obezbedio sigurnu budućnost, jer da je tako onda klub iz Vranja ne bi bio pred gašenjem.

BONUS VIDEO Navijači Partizana vređali Aleksandra Vučića protiv Genta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare