Foto: EPA/FELIPE TRUEBA

Pol Skols, jedan od najboljih fudbalera Mančester junajteda u proteklih nekoliko decenija, otkrio je detalje sa polufinalnog meča Lige šampiona sa Juventusom 1999. godine.

Junajted je sa Italijanima igrao dvomeč u polufinalu i posle 0:2 na „Dele Alpiju“, tim Aleksa Fergusona uspeo je da načini čudesan preokret i plasira se u finale, u kojem je kasnije, takođe posle velike drame, pobedio Bajern sa 2:1 i to golovima u poslednjim minutima meča.

Pols Skols nije igrao u tom finalu, bač kao ni njegov kolega Roj Kin, jer su oba zaradili parni žuti karton, tako da su bili razočarani.

Nekadašnji vezista Junajteda je u potkastu na sajtu „Goal.com“ otkrio detalje sa te revanš utakmice sa Juventusom.

„Sa takvom odlukom jednostavno morate da se pomirite. Bilo mi je teško, ali tu ne možete ništa da uradite. Uklizao sam u duelu za loptu sa Didijeom Dešanom, gledao sam taj snimak nekoliko puta. Ne mislim da je bio faul, da budem iskren. Sve se desilo ispred sudije, Dešan je vrištao kao devojčica, ili kao velika beba, to mi uopšte nije pomoglo. Dobio sam karton i propustio finale, ali ko zna, možda ne bih ni igrao u tom finalu“, poručio je Skols aludirajući da je izbor tima uvek bio na Aleksu Fergusonu.

Bez Kina i Skolsa, Junajted je izveo četvoricu u sredini, Rajana Gigsa, Nikija Bata, Dejvida Bekama i Jespera Blomkvista, a golove za „crvene đavole“ u finišu postigli su rezervisti, Tedi Šeringem i sadašnji menadžer, Ole Gunar Solskjer.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar