Aleksandar Dragović
Aleksandar Dragović slavi gol u derbiju; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Aleksandar Dragović odigrao je odlično 165. večiti derbi i posle remija sa Partizanom 1:1 poziva navijače na utakmicu s Voždovcem.

Srpski prvak ugostiće „zmajeve“ u četvrtak (20), u 10. kolu Superlige.

„Lepo smo igrali na derbiju, mislim da su navijači zadovoljni borbom i zalaganjem igrača. Falilo nam je malo sreće da pobedimo, ali mi je drago što smo uspeli da zalaganjem i dobrom igrom dođemo do izjednačenja“, analizirao je Dragović derbi.

PROČITAJTE JOŠ

Iskusni štoper okrenuo se Voždovcu, a crveno-beli će odigrati pored toga još tri meča do nove reprezentativne pauze.

„Naredna utakmica nas očekuje već za dva dana na našem najvećem stadionu, na našoj Marakani. Ne sumnjam da će navijači doći u velikom broju, kao što su to uradili kada je bila proslava rođendana stadiona, protiv Brage i sada na derbiju. Njihova podrška nam dosta znači i kada se čuje pesma sa tribina svi želimo da damo maksimum i ostavimo srce na terenu. Nemamo poraz u ligi i želimo tako da nastavimo seriju trijumfa protiv Voždovca i da donosimo radost svim navijačima Zvezde koji nas vatreno bodre od početka sezone“, rekao je Dragović.

Bivši fudbaler Leverkuzena, Lestera i Dinamo Kijeva je odigrao svih 90 minuta protiv Partizana i osvojio čak 80 posto duela. Maksimalan učinak imao je u vazduhu gde je imao šest od šest dobijenih duela, superioran je bio i u uklizavanjima – tri puta ke startovao na loptu i bez faula zaustavljao napade rivala. Imao je Dragović i 82 odsto tačnih dodavanja upućenim saigračima, a od toga tri precizna duga dodavanja prema Kataiju i Dioniju, dok je najviše razmenjenih pasova imao sa Erakovićem i Kangom.

Na 14 mečeva, koliko je odigrao za Crvenu zvezdu, reprezentativac Austrije je pokazao dominaciju u gotovo svim segmentima defanzive, te da je daleko iznad nivoa domaćeg fudbala.

BONUS VIDEO Atmosfera i koreografije sa 165. večitog derbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar