sport
Foto: Starsport

Prethodnih dana u srpskoj fudbalskoj javnosti povela se polemika oko toga da predstojeći okršaj Crvene zvezde i Partizana 17. oktobra ipak bude odigran pred navijačima.

Doktor Miljko Ristić je najavio mogućnost da navijačima bude dozvoljen povratak na stadione, već od 163. večitog derbija, ali je epidemiolog Predrag Kon bez ustezanja, u dnevnom pregledu „Njuzmaks Adrije“, poručio da je tako nešto teško ostvarivo.

PROČITAJTE JOŠ

Na konkretno pitanje voditeljke, da li je moguće da Fudbalski savez Srbije prema preporukama kriznog štaba, organizuje derbi pred ograničenim brojem ljudi i da se napravi distanca, Kon je odgovorio:

„Iskreno rečeno, apsolutno ne verujem da će bilo ko iz medicinskog dela kriznog štaba to podržati. To je ono što ja očekujem, da će doći do odbijanja toga. S druge strane, ono što je moglo nije bilo urađeno kada je moglo. Drugo, nailazi taj period kada se  u narednih dve nedelje može očekivati da se eventualno počne registrovati neko povećanje virusa. Bio bi to baš loš korak. Za sada smo uhvatili 83 sumnji za prvih 10 dana, imamo import virusa. Ulazi nam virus, osim toga što kruži ovde kod nas, ulazi nam dodatno. Veliko je pitanje da li se zaustavlja kao u školama, koliko efikasno deluje sistem da ga zaustavi. Mi imamo za sada samo podatke o sumnjama. Ovo je informatička zamka“ rekao je Kon za „Njuzmaks Adrija“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare