Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Najvatreniji navijači Zvezde ne žele Bjekovića na čelu FSS.

Za 31. oktobar su zakazani izbori za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a trenutno je jedini kandidat Nenad Bjeković koji se nalazi na mestu zamenika predsednika FSS.

Rok za predaju kandidatura istekao je u nedelju, sve je izvesnije da će Bjeković biti jedini kandidat za predsednika Fudbalskog saveza Srbije i da će Fudbalski savez Srbije voditi saziv identičan aktuelnom.

Zbog toga su se ponovo oglasile „delije“ koje se žustro protive da Bjeković bude prvi čovek srpskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

„Očigledno je da nam neko gura novog ‘Toleta’. Da podsetimo, Bjeković je bio dugogodišnji funkcioner Partizana, čovek koji je uz Žarka Zečevića, pokojnog Mirka Marjanovića i ostale političke i fudbalske strukture otimao, krao titule i donosio ih Partizanu. Dobro znamo šta se dešavalo u to vreme i dobro znamo kakve bi mu namere bile i sada ako bi došao na ovu funkciju. Predsednik saveza u košarci je Danilović, ako predsednik saveza u fudbalu postane Bjeković, da li je sledeći korak da i predsednik nekog od naših klubova postane Grobar? Da li se to opet vraća vreme totalne kontrole sportskih saveza od strane osvedočenih Grobara i ljudi koji su mahinacijama donosili titule Partizanu?!“, poručile su „delije“.

Najvatreniji navijači Zvezde osvrnuli su se i na scene posle velikog trijumfa reprezentacije Srbije u Lisabonu, za plasman na Mundijal u Kataru.

„Još jedna stvar je zanimljiva u ovom našem fudbalu… U celom svetu savez bira selektora, a mi smo verovatno jedina zemlja u kojoj selektor bira rukovodstvo saveza. Svima je dobro poznata scena nakon velike pobede nad Portugalom gde trener reprezentacije uvodi Bjekovića u svlačionicu i govori – Evo, i predsednik je tu! Je l’ se tako bira predsednik fudbalskog saveza? U trenucima ogromne sreće na očigled svih kamera neko se setio da promoviše novog predsednika fudbalskog saveza! Ne želimo da kvarimo atmosferu pred Svetsko prvenstvo, našoj reprezentaciji želimo puno uspeha, ali mi na ovo ne možemo da ćutimo“.

„Delije“ su poručile i da će Bjeković u njima imati neprijatelja.

„Nenad Bejković ne može da bude predsednik fudbalskog saveza, prvo sa zvezdaške strane jer je učinio mnoga zlodela, a drugo je da ne želimo čoveka koji ima takvu prošlost da vodi naš fudbal! Ukoliko on postane predsednik, od prve utakmice pa do poslednje kada bude odlazio imaće u nama neprijatelja, pa taman uzeli ili izgubili pet titula zaredom! Mi ne zaboravljamo“.

BONUS VIDEO Kafana „Delije“ u srcu Praga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare