Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Delije" nastavljaju sa protestima.

Za 31. oktobar su zakazani izbori za prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije, a trenutno je jedini kandidat Nenad Bjeković koji se nalazi na mestu vršioca dužnosti predsednika FSS.

U nedelju ističe rok za predaju kandidatura i za sada je na Terazije 35 stigla samo jedna – Nenada Bjekovića! Ukoliko u narednim satima ne stigne podrška regionalnih saveza, ili barem petorice članova budućeg skupštinskog saziva, još nekog sa spiska 85 delegata, gotovo je sigurno da će od 31. oktobra Fudbalski savez Srbije voditi saziv identičan aktuelnom.

PROČITAJTE JOŠ

Ovakav razvoj situacije izazvao je revolt u redovima Cvene zvezde i njenih navijača koji, kako nezvanično saznajemo, spremaju protest na utakmici protiv Radničkog iz Kragujevca koja se igra u nedelju od 14.00.

Oni će tokom meča izraziti nezadovoljstvo takvim razvojem događaja, a već su to radili i krajem prošle godine kada je najavljena mogućnost da Bjeković postane predsednkk FSS i kada su prekinul meč Kupa Srbije na gostovanju u Inđiji.

„Delije“ su tad skandirale protiv bivšeg legendarnog fudbalera, a kasnije i funkcionera Partizana, koji je kasnije bio i potpredsednik FSS, a nakon odlaska Slaviše Kokeze preuzeo je funkciju zamenik predsednika FSS.

„Ne damo vam novog Toleta“, skandirale su „delije“, nakon čega je prekinut duel, što je dodatno razbesnelo najvatrenije navijače Zvezde, koji su još glasnije krenuli da skandiraju uz uvrede za nezvaničnog prvog čoveka FSS.

„Bjekoviću, marš iz Saveza, pi*** grobarska“, a zatim su nastavili repertoar sa „Bjeko, lopove“.

Kako je Nova.rs već pisala, i klub se žestoko usprotivio i najavio da neće učestvovati u izbornoj skupštini.

Kod crveno-belih vlada mišljenje da su izbori raspisani samo sa ciljem postizanja mira u reprezentaciji pred Svetsko prvenstvo, kao i da je Mundijal zapravo paravan za zauzimanje fotelja u FSS za naredne četiri godine.

Problem za tim sa Marakane predstavlja kandidatura Nenada Bjekovića, nekadašnjeg funkcionera Partizana, koji je glavni kandidat za mesto čelnika srpskog fudbala.

Izborna skupština FSS bi trebalo da bude održana 31. oktobra.

BONUS VIDEO Atmosfera pred početak utakmice, grobari pevali himnu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare