Dejan Stanković: Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Trener Crvene zvezde je govorio o transferu Nemanje Matića u Romu.

Bivši reprezentativac Srbije Dejan Stanković je u intervjuu za „Gazetu delo Sport“ govorio o srpskim fudbalerima u Seriji A, kao i o potencijalnom transferu Nemanje Matića u Romu.

PROČITAJTE JOŠ

„Murinjo želi Matića jer on ima dva fundamentalna kvaliteta, pouzdanost i lojalnost. To znači da može da mu se veruje i na terenu i u svlačionici. Murinjo vrlo dobro zna da je Nemanja ratnik, a takve on voli“, izjavio je Stanković za „Gazetu delo Sport“.

Trener Crvene zvezde je imao samo lepe reči na račun Matića.

„Ima prvi pas da pokrene manevar, brz je kada treba krenuti po drugu loptu, ima dobru glavu. Zahvaljujući fizici, odlično štiti odbranu. Priznajem, baš me zanima kako će da se snađe u italijanskom fudbalu, iako ne sumnjam da će dobro proći“.

Otkrio je zašto se srpski igrači najbolje snalaze u Seriji A.

„Lojalnost, ponos štaviše. Ničega se ne plašimo. Mi Srbi u šali sebe nazivamo ‘ciganima’, jer bismo sve učinili za pobedu. Žoze obožava takve fudbalere. On želi ljude sa mu***a. Oni mogu da te odvedu na viši nivo. Matić je takav. Nije bitno da li si igrao dobro ili loše, to se zaboravlja, rezultat ostaje. Naravno, kada igraš dobro to ti pomaže da pobediš, sad kad sam trener svesniji sam određenih dinamika“, dodaje Stanković.

Srbija trenutno ima 18 igrača u najboljoj italijanskoj ligi (Fjorentina 3, Torino 2, Bolonja 2, Verona 2, Lacio 2, Kaljari 1, Juventus 1, Đenova 1, Inter 1, Milan 1, Sasuolo 1, Salernitana 1).

BONUS VIDEO Stojković posle meča sa Slovenijom: Dominirali smo, idealno veče za Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram