Foto: Printscreen Youtube / FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da pre 26 godina nije mogao ni da nasluti da će biti trener crveno-belih, a govorio je o još nekim zanimljivostima povodom 50 utakmica na klupi srpskog šampiona.

Stanković je u Zvezdu došao decembra 2019. i trebalo je da „popuni velike cipele“ Vladana Milojevića koji je dve i po godine vodio klub iz Ljutice Bogdana.

PROČITAJTE JOŠ:

Nešto više od godinu dana kasnije, Stanković može da se pohvali igranjem nokaut faze Lige Evrope, šampionskom titulom i na putu je ka drugoj, dok je posle Mačve mogao da se pohvali sa 50 utakmica na mestu trenera u Zvezdi.

Davne 1995. mlađani Stanković nije mislio da će nekad biti na mestu tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića.

„Ne, tad nisam znao da se očešljam, a ne da mislim da ću da budem trener. Šalu na stranu, kad si Zvezdino dete, sve je moguće. Jednom u familiji, uvek u familiji. Mnogo puta sam ponovio da ja nikad iz Zvezde neću otići“, rekao je Stanković za klupsku televiziju.

Dodao je da je „zaokružio jedan fenomenalan put povratkom u Zvezdu“. Tokom dugog puta upoznao je mnogo ljudi i ističe da sa velikom dozom želje i ljubavi provodi svaki dan na Marakani.

„Imao sam modele, ali ne idole. Pre svega kao fudbalere. Počev od Vlade Jugovića do Marsela Desaija, to su neki prototipi koje sam obožavao. A kao trenere ne, dosta sam upijao od njih i od svakog sam ponešto naučio jer sam bio pažljiv, voleo sam da napredujem i učim. To pokušavam da prenesem svojim igračima. Bitno je na kraju karijere, kad završiš, da budeš bogat čovek, ne u džepu nego unutar sebe“, objasnio je Stanković.

Upozorava da stalno mora da se radi na sebi jer karijera traje i do 20 godina, ali to prođe kao „dlanom o dlan“. Odgovorio je i da li se plašio kada je preuzeo odgovornost crveno-belih boja.

„Nisam se plašio, to je jedan lep izazov. Uvek se vodim istinom. Znači, kakav god da je, šta god da je, želim takav odnos da imam sa igračima. Da im uvek kažem ono što mislim, isto očekujem i od njih. Uvek znaju na čemu su. Mislim da smo mnogo toga poboljšali u ovih godinu dana, pre svega mislim na odnos unutar ekipe, poštovanje grupe. Zvezda je iznad svega, svi smo ispod nje i sa takvom glavom moramo biti spremni na sve izazove koje ona nosi. Svaki dan je novo dokazivanje, Zvezda ne bira, ona zadaje“, kaže Stanković.

Na pitanje o tome da li je imao tremu pred neki od mečeva, Stanković priznaje da jeste.

„Kako nisam imao, imam tremu pred svaki meč, ali se ona pretvara u adrenalin, a on u snagu i sve to pokušavam da prenesem na igrače i mislim da za sada dobro funkcionišemo zajedno sa mojim stručnim štabom i mediko blokom. Imamo direktan, fenomenalan odnos. Zadovoljstvo je što radim s ovim momcima“.

Opisao je da mu je svaka utakmica važna i da bi pre izdvojio neke loše, nego neke dobre.

Za Milan kaže da je jedna od smernica kako da tim napravi nešto još bolje i jače, kao i da mu nedostaju navijači, koji su podržavali klub sa tribina samo dva meseca Stankovićevog boravka u klubu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar