Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da su njegovi igrači u očima trenera pobednici posle dvomeča sa Milanom.

Zvezda je u šesnaestini finala Lige Evrope odigrala dvaput nerešeno, 2:2 u Beogradu i 1:1 u Milanu pa je zbog gola više primljenog kod kuće eliminisana.

PROČITAJTE JOŠ:

„Eliminisana. Nažalost. Ovi momci su pokazali u 180 minuta da mogu da se nose sa velikim klubom i jakom ekipom kao što je Milan. U svakom momentu utakmice i u Beogradu i ovde smo znali šta radimo, dobro smo se spremili i malo ih iznenadili ovde u prvom poluvremenu, možda smo tada mogli da odnesemo kući i nešto važnije. Nesrećan penal, posle toga nesrećno poništen gol, pa dat gol. Malo sam ljut zbog crvenog kartona, jer smo verovali da u poslednjih petnaestak minuta može da se odigra neki all-in (napad svim silama prim. aut) na sve ili ništa, ali smo imali deset igrača. Ne dajem nikakvu krivicu nikome nego jednostavno tako smo se spremali. To ne menja pohvale igračima, to nije samo borba. Ima tu i lepe igre, požrtvovanja, logistike, taktike, jedan za drugoga… Porasli su kao grupa nestvarno i mogu da im se zahvalim na tome. Okrećemo se prvenstvu i još večeras pričamo o ovome, sutra znamo šta nam je činiti“, sumirao je Stanković ovaj dvomeč za Arenu sport.

Zvezdina odbrana je morala da se prilagodi jer joj je falio Nemanja Milunović zbog kartona, a zbog isključenja iz prvog meča nije bilo ni Milana Rodića.

„Ne pričam o onima koji fale. Uvek kad neko ne igra, on fali. Igram sa momcima koji su na raspolaganju i o njima pričam. Oni su bili mnogo dobri i uspeli smo i na te prekide da napravimo. Da smo imali više sreće, dali bismo tu jednu ‘mrtvu’ šansu, ko zna šta bi bilo do kraja. Mogu da budem samo ponosan. To je put kojim treba igrači da idu. Samo je bitno da pokažeš njima da mogu, a oni su to dokazali“, rekao je Stanković.

Foto: Starsport

Na pitanje novinara o ulozi Slavoljuba Srnića koji je počeo meč kao starter, Stanković objašnjava da je Srnić neočekivano ubačen u sredinu, te da formacija nije bila sa petoricom pozadi, već sa četvoricom.

„Uopšte nije bilo tako, Srnić je bio unutra, igrali smo 4-3-3 prvo poluvreme, on je bio u sredini kao vezni. To što se ubacivao sa strane, to sam tražio od njega jer ima trku, dinamiku i brzinu da razbije njihovu odbranu da bi Mića (Mirko Ivanić) mogao da izađe sam. Drugo poluvreme oni su promenili, mi smo se prilagodili i improvizovali sa Mićom kao odbrana, da stavimo opet 3-5-2. Sve smo spremili, znali smo šta rade i na jedan pogled su to realizovali. U ove dve utakmice su stvarno pobedili. Ja ih gledam kao pobednike i uvek ću ih gledati kao pobednike“, naglašava Stanković.

Foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

Milan je u poluvremenu, kada je već bilo 1:1 posle golova Kesija sa penala u osmom i El Fardu Bena u 24. minutu, morao da uvede Zlatana Ibrahimovića.

„Ušao je Ibra na poluvremenu, ali posle nisam ni gledao izmene, gledao sam moje momke i naše šanse. Došli smo, ne mogu da kažem da nismo imali sreće. Bio je lep evropski put i možda smo malkice i zaslužili da prođemo. Milan je bio veliki favorit, ali nije napustio teren sa tolikim dokazom da su toliko iznad nas“, zaključio je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar