Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Stanković izneo utiske nakon derbija.

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, održao je konferenciju za medije nakon remija sa Partizanom (0:0) na otvaranju plej-ofa Superlige Srbije.

Iako su crveno-beli imali šansu da se odlepe na pet bodova viška, nisu uspeli da slave protiv najvećeg rivala, a Stanković je otkrio šta je jedan od glavnih razloga za izostanak trijumfa njegovih izabranika:

PROČITAJTE JOŠ...

„Ovo je isti sastav koji je dobio Partizan 2:0 u prošloj utakmici. Ne vidim šta smo drugačije igrali. Jednostavno nismo odgovorili na dosta, dosta agresivnu igru gde je bilo grešaka i poklon lopti. Videli ste da je Partizan puštao prvih 25, 30 metara da uđemo u sredinu terena. Dobro su nam zatvarali igrače, ali pričamo o derbiju pred 40 hiljada ljudi“, rekao je Stanković.

Potom je dodao:

„Da me je neko pitao pre derbija da li bih bio zadovoljan nerešenim, rekao bih ne. Ali moram da budem i realan. U prvom delu je bilo više kontri, nego celo prvenstvo što smo mi dobili na neiznuđene greške. Pritisak, veliki, odlučuje se titula. Mogu da budem zadovoljan kako smo priveli utakmicu kraju. Ne mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom, ali mogu celom pričom. U drugom smo imali par šansi, pokušaja ka golu. Idemo dalje, tako se osvajaju titule“.

O ishodu meča je rekao:

„Jedan važan bod u jednom lancu. Utakmica koju smo igrali i koje ćemo igrati. Bili smo na minus pet i došli smo na plus dva sa još jednom odigranom utakmicom protiv direktnog konkurenta. Ne mogu da smatram kao pobedu taj bod, ali kad sagledamo celu utakmicu, ok je. Skroz je ok.

Iako je Zvezda ostala prva na tabeli, Stanković je istakao da šampionska trka još uvek nije završena:

„Ne mogu da kažem da je odlučena. Ali, s obzirom na to da smo bili na minus pet u januaru, čekao nas je paklen put. Samo razmišljam o tome gde sam bio. Došao sam u situaciju da se pitam. Gledam pozitivno“.

Potom je dodao i da će detaljnija analiza uslediti po završetku sezone:

„Dođemo do cilja, pa ćemo da kažemo da li je ovaj bio najslabiji. Prethodni derbi je bio dobar jedno poluvreme. Ovde je prvo bilo lošije, drugo egal. Imaš i protivnika koji ne želi da odustane. Kao što smo mi bili na minus pet. Nekad i psihologija uradi dosta stvari. Nismo odgovorili na duel, dosta neiznuđenih grešaka. Sačekali su nas u srednjem bloku i iz naših grešaka dolazili su do kontri. Nismo zadržavali lopte, ulazili u dobre šanse. Protivnik te spušta dole, spušta. Svaki put kad smo odsekli loptu na njihovoj polovini, došli smo do neke zanimljive situacije u prvom poluvremenu, drugo je bilo pravo takmičarsko“.

Upitan da prokomentariše suđenje, Stanković je kroz osmeh rekao:

„Nemam ja, opet ću dobiti kaznu. Šalim se. Ok je, nije bila laka utakmica. Ne smemo da komentarišemo suđenje jer ćemo dobiti kaznu“.

Prokomentarisao je i partiju koju je odigrao Strahinja Eraković:

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Monstruozan je bio, što bi rekli u Italiji. Strašan. Baš strašan. U nekim momentima je izgledao kao da ima jedno 28, 29 godina i jedno 300 utakmica iza sebe. Kako je čitao igru, zatvarao prostor, postavljanje, duel, otvoren teren. I licem i leđima igra podjednako, to sam pričao. On to stiže. Jedna sigurnost, mogu da kažem, za sve nas. I neko ko će napraviti izuzetnu karijeru“.

Veliki broj igrača Zvezde se požalio na udarce:

„Jedna fizička utakmica, imamo jedno četiri otvorene arkade. Prava muška utakmice. Dragović, Ivanić, Katai, ne znam ko se požalio, imaju otvorene arkade. Ali to je derbi, Drago je borac i mogu da budem zadovoljan što vodim takvu grupu momaka. Ovo je jedan korak do cilja.“

Susret je odigran pred gotovo punim tribinama, a Stanković je izrazio zadovoljstvo zbog toga:

„I to je za pohvalu, uspeli smo da dva puta napunimo Marakanu. To za mene predstavlja veliko zadovoljstvo. Još veće je kada publika primeti da si u problemu i onda pojača navijanje i podršku i zajedno s tobom trpi na terenu. To mi ispuni srce do kraja. Mogli su da očekuju da ćemo dobiti 3:0 i lagano. Ne, prepoznali su kad je bio problem i ovde su svi osetili to i zajedno smo izašli iz problema“, zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO Stampedo navijača ka tribinama stadiona Crvene zvezde

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar