Foto:REUTERS/Issei Kato

Dejan Joveljić, fudbaler Los Anđeles Galaksija i nekadašnji igrač Crvene zvezde je postao kandidat za šahovskog majstora.

Dvadesetdvogodišnji napadač je svojevremeno bio biser crveno-belih, ali se već neko vreme paralelno bavi i šahom i učestvuje na turnirima.

PROČITAJTE JOŠ:

Pohvalio ga je i Miodrag Perunović, selektor šahovske reprezentacije Srbije, koji je istakao da je Joveljić postigao veliki uspeh za kratko vreme.

„Čestitam Dejanu Joveljiću iz LA Galaksija, mom velikom učeniku na kandidaturi za majstora i 2215 FIDE bodova. Ovo ga čini najboljim šahistom na svetu među aktivnim fudbalerima. Kada smo počeli od nule pre dve godine, znao sam da je talentovan, ali ne da je ovoliko. Idemo Jovke“, napisao je Perunović na društvenim mrežama.

Joveljić je nedavno objavio fotografiju kako igra šah, ima i svoj omiljeni potez u ovoj igri, a nadmudrivao se i sa velemajstorom Erikom Hansenom.

Podsećamo, Dejan je pre dve i po godine otišao iz Zvezde za četiri miliona evra u Ajntraht, a u Los Anđeles je otišao za tri i po miliona evra ove godine.

BONUS VIDEO: Tadiću istorijska Zlatna lopta

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar