Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Doktorka Darija Kisić Tepavčević, član kriznog štaba, dobila je u petak na konferenciji za medije pitanje koje se tiče povratka navijača na tribine, bez obzira na to što pandemija koronavirusa ne jenjava, i što su brojke konstantno u porastu.

PROČITAJTE JOŠ

Na konkretno pitanje da li će biti omogućeno bar u ograničenom broju da navijači prisustvuju utakmicama na „Marakani“, gde Crvena zvezda dočekuje Liberec, a Srbija u novembru Škotsku u finalu baraža za odlazak na Evro, usledio je njen iskren i surov odgovor:

„U narednom periodu imamo samo jednu važnu utakmicu, a to je borba sa koronavirusom. Što se tiče ovih mera, može se razmatrati, ali porasta učestalosti bilo kakvog tipa jeste faktor rizika. U jednom trenutku smo to dopustili, ali tada su bile propisane jasne mere koje se na kraju nisu poštovale. Na kome je krivica, u to ne ulazim. Ali se nisu poštovale mere. Čak su bile i šale na društvenim mrežama, zbog moje izjave da su se i karte prodavale ‘online’. Ne želimo više da dođemo u takvu vrstu rizika. Pokazalo se da nismo dovoljno odgovorni i savesni. Znam da je veoma nepopularno ovo što govorim, ali tako je. Nadamo se da će doći do poboljšanja epidemiološke situacije, pa će doći i do popuštanja mera“, poručila je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Iz njenog odgovora jasno se može zaključiti da su minimalne šanse, praktično i ne postoje, da navijači bodre Zvezdu u Evropi na stadionu „Rajko Mitić“, kao i Srbiju u meču decenije protiv Škota 12. novembra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar