Murinjo; Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Prvi čovek Totenhema Danijel Levi tražio je da se Žoze Murinjo, menadžer kluba otpusti jer se bojao odlaska velikog broja igrača zbog Portugalca, piše Eurosport.

Još ranije je demantovano da je Murinjo dobio otkaz jer se usprotivio formiranju nove Superlige Evrope u kojoj je Totenhem jedan od 12 osnivača.

PROČITAJTE JOŠ:

Murinjo je došao u Totenhem krajem 2019. umesto Maurisija Poketina, a od tada se nisu ponovili uspesi koje je Argentinac postigao sa ekipom.

Uz to, mediji pišu o lošoj atmosferi u timu „pevaca“, zbog čega bi čak deset igrača navodno tražilo da ide iz kluba na leto.

Od svih njih, Levi nije hteo da ostane bez trojice glavnih igrača – Harija Kejna, Dele Alija i Gareta Bejla.

Kejn je rekao da će svoju odluku o odlasku ili ostanku doneti posle Evropskog prvenstva, dok je za Alija važilo da će otići na pozajmicu u Pari Sen Žermen.

Što se tiče Bejla, on je bio starter na samo šest utakmica kod Murinja. Pozajmljen je iz Real Madrida i za sada nema nagoveštaja da bi mogao da ostane još vremena.

To je ono što Levi namerava da promeni, pa je sva prilika da će čuvanje spomenutih igrača uz još sedmoricu prvotimaca, biti glavni zadatak novog menadžera Totenhema.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram